Скрепні дуже хочуть жити. Український детектив: Навіщо Деркач заявив про підготовку замаху на свою засвічену особу, ​- політолог

​Версій багато. Головне, яку почне відпрацьовувати Венедіктова

Нардеп Андрій Деркач звернувся до генпрокурорки Ірини Венедіктової із заявою про підготовку замаху на нього і експрокурора ГПУ Костянтина Кулика з боку представників компанії "Kroll Associates UK Ltd", зазначають Патріоти України.

Нагадаю, Kroll – це незалежне і дуже дороге детективне агентство. Тому його і найняли у 2016 році розслідувати, куди поділися гроші ПриватБанку. Наші з вами гроші. $5,5 млрд. Афера століття. Наймачем був Національний банк України, який і вів приватизацію банку Коломойського.

Як посміли найняти детективів з-за кордону, коли у нас тут і прокурорські, і ментовські, і канторські? От вони б хай і розслідували.

Ага. По-перше, у них компетенцій мало, проводити міжнародні розслідування. Уявіть, той же прокурорський Кулик нам би такого нарозслідував. Мрак.

По-друге, в усіх цих структурах є стукачі олігархів. Дуже ймовірно, що деталі розслідування раніше наших прокурорів знали б наші олігархи.

Тим більше – оцінюється результат.

Результат є: Kroll накопали матеріалів на 100500 років відсидки Коломойському.

Kroll накопали матеріалів на 100500 років відсидки Коломойському

А тепер детективні версії. У гарному детективі завжди треба накидати усі версії.

1. Навіщо Kroll мочити Деркача? Це не державна розвідка. Якщо допустити, що Деркач чи Кулик – цінні свідки у справі, їх навпаки треба зловити і доставити до зали суду.

2. Можлива версія, що Деркача найняв сам Kroll для реклами – несерйозна. Деркач погано просуває теми, що довело його невдале втручання у американські вибори. Тому безглуздо використовувати спаленого агента. Для іміджу погано.

3. Версія, що Kroll найняли злодії, які ззовні управляють Україною, не витримує елементарної критики. Державні структури використовували б штатних Джеймсів Бондів, які присягу давали. Та навіть якщо "кукушка попливла" і припустити, що це зробив Сорос, то тут теж не складається. Бо Деркач і палений, і цікавий як свідок.

Отже група версій про Kroll не витримує критики і її можна вважати версією для конспірологів і прототипом сценарію для дешевого детективу.

Але ж є і інші версії:

1. Найпростіша і найбільш ймовірна, що Деркач почувається незаслужено забутим. От і подав голос.

Деркач почувається незаслужено забутим. От і подав голос

2. Похідна від цієї – Деркач відчув, що він десь "під ковпаком". Це його захисна реакція. Кричить, що його доганяє зовнішнє управління.

3. У ФСБ новий план використання агента для розхитування ситуації. І може початися новий проєкт: незалежні розслідувачі знову нададуть інформацію Деркачу про зовнішнє управління. Це цікава версія і її треба б відпрацювати.

4. ФСБ прибирає свідків, щоб не палити луб'янську кантору. І Деркачу бризнуть "Новичок". А потім знайдуть на тілі візитки Яроша і Kroll.

5. Або Деркача перенайняв Коломойський. Щоб усім розказувати, що Kroll убивці, а ніякий не Путін. І доганяють правдорубів, щоб замести сліди по відмиванню грошей Катериною Рожковою. А там недалеко і до Гонтаревої, і до Порошенка. А значить ПриватБанк забрали у Коломойського несерйозно і по бєспрєдєлу. А Kroll вірити не можна.

Тобто, людоньки, версій багато. І тут головне, яку почне відпрацьовувати Венедіктова.

Я впевнений, що лише три перші.

"Наратив про націю ухилянтів": Нардепка від "ЄС" розкритикувала заборону на консульські послуги для чоловіків

середа, 24 квітень 2024, 20:32

Рішення МЗС щодо припинення надання консульських послуг українцям є "зухвалим та безпідставним". Про це заявила нардепка від "Євросолідарності" Ірина Фріз, передають Патріоти України. На її думку, це рішення "продовжує насаджувати наратив про українців...

Росія планує зірвати Глобальний саміт миру в Швейцарії – Зеленський

середа, 24 квітень 2024, 19:55

Росія має конкретний план для зриву Глобального саміту миру, який має відбутися у Швейцарії. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час зустрічі з представниками держав-партнерів і міжнародних організацій, які працюють в Україні, передають Па...