Скрепні "суперагенти": У країні ЄС спіймали нового шпигуна Путіна

Співробітник оборонної індустрії Росії був заарештований в Італії на запит Сполучених Штатів.

Топ-менеджер одного з підприємств російської корпорації "Ростех" Олександр Коршунов був затриманий 30 серпня в аеропорту Неаполя за запитом США, повідомляють Патріоти України.

Коршунова підозрюють в крадіжці технологій виробництва двигунів General Electric. "Співробітник оборонної індустрії Росії був заарештований в Італії на запит Сполучених Штатів, за звинуваченням у спробі крадіжки торгової таємниці з підрозділу General Electric в штаті Огайо", - йдеться в повідомленні.

Видання пояснює, що 57-річний Олександр Коршунов працює в російській державній Об’єднаній двигунобудівній корпорації, а раніше працював також у російському МЗС. Його затримали 30 серпня в аеропорту Неаполя, згідно з повідомленням міністерства юстиції США від 5 вересня

"Згідно зі звинуваченням, Коршунов і колишній директор італійського підрозділу General Electric Aviation Мауріціо Бьянкі наймали на роботу колишніх співробітників General Electric для підготовки технічної доповіді щодо деталей авіаційних двигунів - з використанням інтелектуальної власності компанії США", - цитує видання кримінальний позов, опублікований 5 вересня.

Зазначається, що GE Aviation - один з найбільших в світі постачальників двигунів для цивільної та військової авіації. Поглинання їм італійського виробника авіаційних компонентів сталося ще в 2013 році.

Російське посольство у Вашингтоні повідомило виданню, що російські дипломати відвідували Держдеп США, де висловили "рішучий протест" проти затримання Коршунова, назвавши його "незаконним" і вимагаючи негайного відкликання запиту на екстрадицію. "США підозрюють, що з 2013 до 2018 року Коршунов і Бьянкі наймали колишніх співробітників італійського підрозділу GE Aviation для консультативної роботи по авіаційним двигунам", - пишуть журналісти.

Згідно з інформацією міністерства юстиції США, вся інтелектуальна власність, вироблена в результаті цієї консультативної роботи належала Росії. "Протягом консультування, співробітники ймовірно використовували торгові таємниці, які належать GE Aviation, для створення своєї технічної доповіді", - цитує видання заяву Мін'юсту США.

Почалися проблеми: Виробництво зброї в Україні сповільнюється з двох причин, - ЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 17:22

Українські підприємства з виробництва зброї, які з'явилися після початку повномасштабного вторгнення РФ, шукають фінансування і побоюються стати ціллю ракетних атак окупантів, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. За словами журналістів,...

Загрожує 20 років в'язниці: ФСБ затримала українця на кордоні з Грузією, - росЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 16:52

У Північній Осетії затримали громадянина України за підозрою в передачі українським спецслужбам інформації про розташування російських військових. Про це повідомляє місцеве видання "15-регіон" з посиланням на пресслужбу прикордонного управління ФСБ Рос...