Скрепний "бутерброд": CША готують нові санкції проти Росії через отруєння Навального

Схоже, що затятий рашист найбільш корисний світовій демократії саме як в'язень свавілля Путіна. Адже риторика молодого вождя щодо "величия" Росії на пострадянських теренах (зокрема анексії Криму) мало відрізняється від дій і заяв старого фюрера

Адміністрація президента США Джо Байдена готує додаткові санкції проти Росії у зв’язку з отруєнням, а згодом ув’язненням критика Путіна Алєксєя Навального.Про це 20 червня оголосив радник з нацбезпеки Джейк Салліван, повідомляють Патріоти України з посиланням на CNN.

"Ми готуємо ще один пакет санкцій у зв’язку з цим випадком. Ми увесь час давали зрозуміти, що не будемо стримуватися від реагування - будь це інцидент з Solar Winds (масштабна кібератака через програмне забезпечення компанії - Ред.), чи втручання у вибори, чи справа Навального, якщо йдеться про відповідь на шкідницьку діяльність Росії", - цитує його CNN.

Джейк Салліван додав, що санкції будуть запроваджені тоді, коли у США "зможуть гарантувати, що вони спрямовані "на правильні цілі".

Чотири дні тому, 16 червня, президент США Джо Байден та президент РФ Владімір Путін зустрічалися у Женеві.

Байден заявив, що попереджав Путіна під час цієї зустрічі, що потенційна смерть Навального у в’язниці обернеться для Росії "нищівними" наслідками.

Нагадаємо, у квітні США ввели масштабні санкції проти Росії і оголосили, що висилають 10 російських дипломатів у відповідь на втручання Росії у вибори, кібератаки, порушення прав людини і окупацію Криму. У відповідь Росія оголосила, що застосовує санкції до восьми урядовців США, висилає 10 американських дипломатів і накладає суворі обмеження на персонал в посольстві США. Посол Росії в США Анатолій Антонов був відкликаний з Вашингтона після того, як Байден назвав Путіна вбивцею, а посол США в Росії Джон Салліван вилетів у Вашингтон після того, як Росія запропонувала йому повернутися у США для консультацій.

Ще один фронт російсько-української війни: Буданов визнав, що ГУР воює в Африці - ЗМІ

четвер, 18 квітень 2024, 8:15

Частина бійців ГУР може воювати в Африці проти найманців ПВК Вагнер. Про це у середу, 17 квітня, повідомляє Washington Post з посиланням на керівника української розвідки Кирила Буданова. . "Ми проводимо такі операції, спрямовані на зниження російськ...

​Дуже багаті на слонів: Україна відкрила посольство в ще

четвер, 18 квітень 2024, 8:05

одній африканській країні. В Республіці Ботсвана (Південня Африка) розпочало роботу посольство України. Про це 17 квітня повідомляє МЗС України. . Посольство відкрили спеціальний представник України з питань Близького Сходу та Африки Максим Субх та м...