Скрепи б'ються головою об стінку: Ходаковський розповів про те, чому окупанти не "приєднали" Маріуполь (відео)

За словами терориста, українські військові нібито могли знищити ММК Ілліча та "Азовсталь".

Екс-командир батальйону НЗФ «Восток» Олександр Ходаковський в інтерв'ю пропагандистському ресурсу заявив, що в 2014 році головним «постачальником озброєння для членів НЗФ, нібито, була Україна, передають Патріоти України.

Він уточнив, що частину озброєння НЗФ нібито, відновили, частково демонтували: «Основним і єдиним постачальником нам озброєнь була Україна».

Крім того, він зазначив, що «Боїнг» рейс МН17 нібито, збили ЗСУ, так як окупанти «не знали про проліт літака», а Україна нібито знала: «Україна повністю відстежувала його маршрут. Обстріляти його на 8 або 9-кілометровій відстані ми не могли. Тут є купа факторів. Нашої причетності абсолютно немає в цій трагедії».

Згадав Ходаковський і про те, що члени НЗФ з «легкістю» могли б захопити і Маріуполь, втративши при цьому «Азовсталь» і ММК ім. Ілліча, які, нібито, могли знищити ЗСУ. За його словами, українських військових залишалося дуже мало і укріплень практично не було: «Треба було його брати, Маріуполь в складі "ДНР" - це зовсім інше. Маріуполь - найкрутіше місто після Макіївки, це порт, це контроль за Азовським морем. В цілому це було б для нас вигідно зовсім з усіх боків».

Також, він додав, що НЗФ не взяли Маріуполь «з політичних міркувань», проте, не пояснив, яких.

​Дуже багаті на слонів: Україна відкрила посольство в ще

четвер, 18 квітень 2024, 8:05

одній африканській країні. В Республіці Ботсвана (Південня Африка) розпочало роботу посольство України. Про це 17 квітня повідомляє МЗС України. . Посольство відкрили спеціальний представник України з питань Близького Сходу та Африки Максим Субх та м...

Чи буде велика війна: Журналісти Bloomberg описали чотири сценарії відповіді Ізраїлю за атаки Ірану

четвер, 18 квітень 2024, 7:48

Ізраїль обіцяє помститися Ірану за атаку безпілотників і ракет у вихідні. Поки США та Європа закликають до стриманості, Ізраїль зважує свій вибір. Варіанти відповіді Ізраїлю на недавню атаку Ірану варіюються від ударів по ядерних об'єктах до кібератак....