Скрепи добазікалися: Польща розмістить нові корейські танки К2 на кордоні з Калінінградською областю РФ (відео)

Польща розмістить нові танки К2, куплені в Південної Кореї, поблизу кордону з Калінінградською областю РФ. Перші одиниці вже передано 20-й механізованій бригаді, що дислокується на Мазурах, на північному сході Вармінсько-Мазурського воєводства. Про це заявив міністр оборони Польщі Маріуш Блащак, повідомляють Патріоти України із посиланням на Polska Zbrojna.

Він зазначив, що частина екіпажів танків все ще проходить навчання в Кореї. "Вони будуть готові використовувати цю техніку і стримувати агресора. Зрештою, батальйон танків К2 буде дислокований на Мазурах, а також такий підрозділ буде створено в Оструді, де незабаром розпочнеться процес відтворення підрозділу, ліквідованого 2011 року", – заявив Блащак.

Міністр додав, що подальші постачання заплановані на 2023 рік. Танки будуть передані 16-й механізованій дивізії. А після 2026 року К2 планують виробляти в Польщі. Блащак також зазначив, що невипадково першою частиною, оснащеною танками К2, стала 20-та механізована бригада. Її солдати добре підготовлені до ефективного захисту країни, що підтверджується їхньою щоденною службою, в тому числі на кордоні з Білоруссю та Калінінградською областю РФ.

"Ми не могли очікувати кращого подарунка до Різдва", – сказав командир частини, яка отримала перші К2, полковник Томаш Бедзяк. Перші десять танків К2 для 20-ї механізованої бригади прибули до Польщі кілька днів тому, пише Polska Zbrojna.

Відповідно до угоди, укладеної в липні з Hyundai Rotem, Варшава отримає загалом 1000 таких машин разом із машинами супроводу (технічна охорона та інженерна підтримка), а також навчальні та матеріально-технічні комплекти, запас боєприпасів та технічну підтримку від виробника.

Перші 180 машин мають бути доставлені до Польщі до кінця 2025 року. K2 Black Panther ("Чорна Пантера") – сучасний південнокорейський основний бойовий танк. Був прийнятий на озброєння 2014 року. Озброєний 120-мм гарматою, допоміжне озброєння – 7,62-мм кулемет та 12,7-мм великокаліберний кулемет (КМ). Удосконалена система керування вогнем забезпечує високу ефективність вогню на далеких дистанціях.

Броня танка К2 забезпечує високу балістичну та протимінну стійкість, а також може бути доповнена системами активного захисту типу soft kill та hard kill. Танк оснащений дизельним двигуном потужністю 1500 к.с. з автоматичною коробкою передач. Загальна вага К2 становить 55 т.

К2, М1А2С, Leopard 2A7 та Меркава 4М є єдиними танками четвертого покоління, що перебувають на озброєнні.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...