Скрепи готуються: Держдума проголосувала за вихід РФ з "ракетного договору" зі США

Договір про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності був підписаний Михайлом Горбачовим і Рональдом Рейганом 8 грудня 1987 року в ході радянсько-американської зустрічі на вищому рівні у Вашингтоні.

Державна дума Росії прийняла закон про припинення Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (ДРСМД) між СРСР і США, повідомляють Патріоти України.

Президент РФ Володимир Путін вніс на розгляд відповідний законопроект 30 травня 2019 року. Документ був підтриманий профільним комітетом з міжнародних справ, а також комітетами з безпеки та оборони. Спікер Держдуми В’ячеслав Володін зазначив, що президент може ухвалити рішення щодо поновлення дії договору, «якщо ситуація зміниться і США повернуться до виконання своїх зобов’язань».

Слід зазначити, що Договір про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності був підписаний Михайлом Горбачовим і Рональдом Рейганом 8 грудня 1987 року в ході радянсько-американської зустрічі на вищому рівні у Вашингтоні. Набрав чинності 1 червня 1988 року. Документ зобов’язував сторони знищити всі комплекси балістичних і крилатих ракет наземного базування середньої і меншої дальності.

До червня 1991 року договір був виконаний: СРСР знищив 1 846 ракетних комплексів, США — 846 комплексів. У лютому 2019 року США заявили про свій вихід з договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (ДРСМД) через те, що Росія роками порушувала домовленості. Згодом про вихід з договору заявила і Росія.

Грабуть все: З Донеччини окупанти вивозять промислове обладнання під виглядом металобрухту

середа, 17 квітень 2024, 0:55

За даними національного спротиву, російські загарбники під виглядом металобрухту вивозять з окупованих територій Донецької області у Росію обладнання промислових підприємств, передають Патріоти України. Дослівно: "Чергова хвиля аудиту промислових підпр...

Президент Казахстану втер носа Путіну в ситуації з рекордним паводком

вівторок, 16 квітень 2024, 23:28

Глава Казахстану Касим-Жомарт Токаєв прибув з робочою поїздкою у Північно-Казахстанську область. Він здійснив обліт Кизилжарського району, околиць Петропавловська та Сергіївського водохранилища – територій, які потерпають від весняної повені. Натомість...