Скрепи "лякають" НАТО? Росія направила в Середземне море три військові кораблі, а США - ударну авіаносну групу

У зв'язку з різким загостренням ситуації в Сирії, де днями сирійські та турецькі військові обмінялися масованими ударами, Росія, яка підтримує Башара Асада, направила в Середземне море два фрегата «Адмірал Макаров» і «Адмірал Григорович», а також десантний корабель «Орськ» Чорноморського флоту РФ. Про це стало відомо з повідомлень Bosphorus Naval News, передають Патріоти України.

Як повідомляє російський «Интерфакс», фрегати «Адмірал Макаров» і «Адмірал Григорович» раніше неодноразово брали участь в російській операції біля берегів Сирії.
У той же час, авіаносна ударна група ВМС США на чолі з атомним авіаносцем USS Eisenhower (CVN 69) ( «Ейзенхауер»), пройшовши протоку Гібралтар, увійшла в Середземне море. Про це повідомили британські новинні портали.

За даними ЗМІ, американський авіаносець прослідував в Східне Середземномор'я в супроводі ракетних крейсерів USS San Jacinto (CG-56) ( «Сан Джасинто») і USS Vella Gulf (CG 72) ( «Велла Галф»), а також есмінців Truxtun (DDG- 103) ( «Тракстан»), USS James Williams (DDG-95) ( «Джеймс Е. Вільямс») і USS Stout (DDG 55) ( «Стаут»). На борту авіаносця розміщені 48 винищувачів-бомбардувальників F / A-18E Super Hornet.

"Ми не збираємося": У ЗСУ відповіли на чутки про відведення з фронту танків Abrams

неділя, 28 квітень 2024, 10:56

У Збройних силах України спростували чутки про відведення американських танків Abrams з фронту. У війську зазначили що не мають наміру ховати від окупантів те, що "зазвичай примушує ховатися їх самих". Про це заявили бійці 47-ї окремої механізованої б...

Оце так: Німеччина категорично проти вилучення активів РФ на користь України

неділя, 28 квітень 2024, 10:50

Німеччина виступає категорично проти спроб вилучити частину майже 300 мільярдів доларів заморожених активів Кремля. Про це пише The Wall Street Journal, передають Патріоти України. Як передає видання, у Німеччині побоюються, що це створить прецедент і ...