Скрепи нариваються? Російські кораблі проведуть навчання поряд з британським авіаносцем

Маневри кораблів ВМФ Росії з пусками ракет відбудуться в Середземному морі на відстані декількох десятків кілометрів від авіаносця Queen Elizabeth.

Російські кораблі постійного з'єднання ВМФ в Середземному морі проведуть ракетні стрільби в декількох десятках кілометрів від авіаносного ударного угруповання Великої Британії, очолюваної авіаносцем Queen Elizabeth. Це випливає з міжнародної системи повідомлень для авіаперсоналу (NOtice To AirMen, NOTAM), повідомляють Патріоти України.

Згідно з даними системи, маневри кораблів ВМФ Росії з пусками ракет відбудуться 26 червня. Для них закрита зона Середземного моря на південь від Кіпру.
У повідомленнях NOTAM зазначається, що авіаносна група Британії з 1 до 30 червня діє в невеликому районі моря також на південь від Кіпру. Північну межу зони навчань ВМФ і район дії авіаносця Queen Elizabeth розділяє всього близько 30 кілометрів.

Раніше повідомлялося, що Росія закликала США і НАТО відмовитися від навчань Sea Breeze-2021. Там вважають, що масштабність навчань Sea Breeze не відповідає реальним завданням безпеки в Чорноморському регіоні.

Оце так: У США визнали, що новітні ракети, які отримала Україна, не виправдали себе

субота, 27 квітень 2024, 10:52

У Сполучених Штатах Америки визнали, що новітні ракети, які вони передали Україні, не виправдали себе в умовах нашої війни. Ймовірно, йдеться про малогабаритні високоточні боєприпаси GLSDB, передають Патріоти України. . Про це під час безпекового фору...

Так і не запрацював? Чи буде продовжено американський ленд-ліз для України: У МЗС дали відповідь

субота, 27 квітень 2024, 10:30

Майже два роки тому президент США Джо Байден підписав акт про ленд-ліз для України, який передбачав передачу американської зброї через механізми оренди або позики, передають Патріоти України. Однак його так і не було застосовано, термін дії документа ...