Скрепи починають та програють Третю Світову: Повітряний бій між МіГ-29 та "лазерним" F-16 завершився передбачувано для фахівців

F-16, як "тілохоронець" важкого та повільного KC-46A Pegasus, несподівано застосовує проти ракети Р-27 нову і майже фантастичну контр-зброю.

Компанія Lockheed Martin розробляє технологію, що може захистити винищувачі у повітряному бою завдяки потенціалу лазерної зброї, повідомляють Патріоти України.

Цікаве відео 14 серпня опублікувала ця компанія, де показано як винищувач американських повітряних сил F-16S захищає повітряний заправник KC-46A Pegasus від атаки винищувача МіГ-29. По сюжету повітряного бою помітно, що винищувач Міг-29 застосовує проти танкера авіаційні ракети середнього радіусу дії класу "повітря-повітря" Р-27.

До речі, ці ракети за часів Радянського Союзу масово виготовлялися в Україні на заводі "Артем" (м. Київ). І досьогодні ці авіаційні ракети повітряного бою залишаються найбільш поширеними зразком авіаційного озброєння у арсеналі легких та важких винищувачів МіГ-29 та Су-27.

У свою чергу, F-16, як "тілохоронець" важкого та повільного KC-46A Pegasus, несподівано застосовує проти ракети Р-27 нову і майже фантастичну контр-зброю. Це бойовий лазер. Він розміщений у підвісному змінному контейнері, який закріплений під фюзеляжем F-16.

Лазерний промінь за декілька секунд завдає ракеті, що наближається, суттєвої шкоди. Ракета починає хаотично обертатися, збивається з курсу і пропадає десь у хмарах. Такими ж контейнерами з лазерною зброєю були оснащені і інші винищувачі, що прикривали повітряний танкер. Отже, лазерний "щит" у контейнерному виконанні на цьому відео виглядає цілком сучасним і новим способом боротьби з авіаційними ракетами.

Це рішення, яке опанували у компанії Локхід Мартін, спираючись на нові технології, пропонується для бойового використання вже у найближчій перспективі. Нова підвісна контейнерна система від компанії Локхід Мартін має назву Tactical Airborne Laser Weapon System (TALWS). Вона розробляється для захисту винищувачів на полі бою.

TALWS призначена збивати /завдавати суттєвої школи таким цілям як авіаційні ракети, артилерійські снаряди і міни, малі безпілотні літальні аппарати, малі атакуючі кораблі і легкі наземні машини.

Максимальна відстань дії системи насьогодні до 1 милі. У разі збільшення потужності волоконного лазеру дистанція враження буде збільшуватися. Під проєкт TALWS Локхід Мартін у 2017 р. отримав контракт обсягом у $26,3 млн від Дослідницької лабораторії ВПС США для конструювання, розробки, та виробництва високоенергетичної лазерної системи. Ця система має пройти тестування на бойових винищувачах до 2021 р.

Недоімперії женуть з Південного Кавказу: Кремль вимушено підтвердив факт виведення своїх "миротворців" з Нагірного Карабаху

четвер, 18 квітень 2024, 2:35

Баку та Анкара не залишили Москві вибору. Спікери Кремля дуже неохоче коментують подію, що б'є по імперській гордині. Росія дійсно виводить свої "миротворчі сили" із території Нагірного Карабаху, яка повернулась під контроль Азербайджану. Про це сказав...

Нема кому працювати: У РФ до роботи на підприємствах оборонного комплексу збираються залучити школярів

четвер, 18 квітень 2024, 0:55

У Татарстані (автономна республіка у складі РФ) вирішили залучити підлітків віком від 14 до 18 років до роботи на підприємствах оборонно-промислового комплексу. Парламент підготував програму, згідно з якою їм дозволять працювати на заводах у вільний ві...