Скрепи позеленіють від люті та заздрощів: Японія створює космічні війська

Ескадрилья космічних операцій буде підкорятися командуванню Повітряних сил самооборони Японії.

Повітряні сили самооборони Японії навесні 2020 року поповниться ескадрильєю космічних операцій. Про це, як повідомляє Jane's, заявив прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе. Раніше японська влада схвалила виділення 50,6 мільярда ієн (близько 460 мільйонів доларів) на створення нового підрозділу, передають Патріоти України.

Ескадрилья космічних операцій буде підкорятися командуванню Повітряних сил самооборони Японії. Новий підрозділ буде приписано до авіабази в Футю на заході префектури Токіо. Планується, що до ескадрильї будуть приписані близько 20 осіб.
Одним з основних завдань ескадрильї космічних операцій стане відстеження супутників інших країн, в першу чергу Росії і Китаю. Крім того, підрозділ контролюватиме японські космічні військові розробки, проведення яких координуватиметься зі США.

У числі інших завдань: відстеження космічного сміття і запобігання його зіткнення з космічними апаратами Японії, налагодження зв'язку із супутниками і усунення перешкод у радіозв'язку. Інші подробиці про нову ескадрилью поки не відомі.

Є важливий момент: Командир пояснив, чим замінити демобілізацію в Україні, і чому вона не потрібна до завершення війни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" полковник Павло Паліса виступив проти демобілізації до кінця війни. Військовий вважає, що набагато важливіше отримати можливість частіше проводити ротації для відновлення боєздатності підрозділі...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....