Скрепи позеленіють від заздрощів або від страху: Авіаносці ВМС США отримають винищувачі шостого покоління

Військово-морські сили (ВМС) США в рамках проекту Next Generation Air Dominance (NGAD) запланували в 2030-х роках отримати заміну винищувачам F / A-18E / F Super Hornet. Про це пише журнал Popular Mechanics, передають Патріоти України.

Згідно з виданням, відповідна програма може розвиватися в двох напрямах - пілотованому і безпілотному. У перспективі це може призвести до посилення ударної потужності авіаносців, оскільки число літальних апаратів на останніх може вирости з поточних 76 до 90. Очікується, що в такому разі на кожні чотири пілотованих літака припадатиме шість безпілотних.
Згідно з виданням The Drive, безпілотники NGAD можуть використовуватися для прориву високотехнологічних систем протиповітряної оборони (ППО) Китаю і Росії. Popular Mechanics і The Drive підкреслюють, що програма NGAD ВМС США відрізняється від однойменного проекту Військово-повітряних сил (ВПС) країни, хоча створювані в їх рамках літальні апарати можуть об'єднувати загальні технології, зокрема, принципи проектування.

Фінал не скоро? У США дали прогноз щодо тривалості війни в Україні та пояснили, на що робить ставку Путін

п’ятниця, 3 травень 2024, 14:24

Російський диктатор Володимир Путін сприймає внутрішні та міжнародні обставини як такі, що розвиваються на його користь. Ймовірно, він продовжить дотримуватися агресивної стратегії в Україні, перспективи завершення війни найближчим часом є малоймовірни...

"Ми кров'ю довели свій професіоналізм та рішучість": "Азову" продовжують не надавати зброю від США

п’ятниця, 3 травень 2024, 13:45

Командир 12-ї бригади спецпризначення "Азов" Денис Прокопенко "Редіс" повідомив про відхилення петиції щодо розблокування надання зброї та допомоги бригаді з боку США. Про це Прокопенко написав у Мережі 3 травня, передають Патріоти України. "Редіс" заз...