Скрепи позеленіють від заздрощів: У ВМС США з’явився новий безпілотний вертоліт (відео)

Дистанційно управляти вертольотом можна на відстані 278 км.
Безпілотний вертоліт MQ-8C Fire Scout. Фото: скріншот з відео.

Військово-морські сили США взяли на озброєння новий безпілотний вертоліт MQ-8C Fire Scout, який здатний брати на борт вантаж до 318 кг і перебувати в повітрі до 12 годин. Про це пише Flightglobal, передають Патріоти України.

Командування ВМС США, оголосивши початкову операцію готовності для MQ-8C, дозволило військовим почати повноцінне використання безпілотника при виконанні бойових завдань. Очікується, що перший дальній прохід на кораблі вертоліт здійснить вже у наступному році.

MQ-8C розробила американська компанія Northrop Grumman на основі багатоцільового вертольота Bell 407. Робота над безпілотником велася з початку 2010-х років. Свій перший політ він здійснив у 2013 році.

Дистанційно управляти вертольотом можна на відстані 278 км. Під час випробувань MQ-8C вже здійснив близько 700 польотів і загалом провів у небі понад 1 тис. 500 годин.

ВМС США розраховує замінити новим безпілотником застарілі MQ-8B, виконані на базі легких вертольотів Schweizer 333. Також у поточному році американські військові проведуть масштабні навчання вантажних безпілотників, які повинні будуть доставляти різні вантажі на кораблі у відкритому морі.


Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...