Скрепи шаленіють: У РФ запропонували знести пам'ятник Лесі Українки й замінити Кадировим або Пригожиним

У Держдумі РФ висунули ідею присвоїти українській поетесі Лесі Українці статус іноагента, а також знести всі її пам'ятники, передають Патріоти України.

Таку ініціативу озвучив російський депутат Андрій Гурульов в інтерв'ю місцевим ЗМІ. Він розкритикував покладання квітів і дитячих іграшок до пам'ятника поетеси на Українському бульварі, де вшановують пам'ять про загиблих у ракетному теракті в Дніпрі.

"Це справжній іноагент. Народилася і жила в Російській імперії, а ставилася до Росії, скажімо прямо, погано. У законі ж ніде не говориться, що іноагент обов'язково повинен бути живим?",- сказав він. На думку нардепа, в Російській Федерації є багато своїх "орлів", якими можна замінити пам'ятник поетеси.

"Он, скільки у нас класних хлопців у Пригожина і Кадирова. Орли! Можна зробити пам'ятник комусь, хто особливо відзначився, скажімо, в Соледарі. А можна взагалі композицію: Пригожин і кілька його бійців... Головне-політ патріотичної фантазії", - підсумував він.

Пам'ятник Лесі Українки встановили в Москві у 2006 році в рамках заходів, присвячених Дню міста на Українському бульварі. Пам'ятник виконаний у вигляді високої бронзової скульптури поетеси.

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...