Скрепи в істериці. "Это холодная война": Медведєв нагадав США про Карибську кризу і пригрозив військовими базами Росії за кордоном

Колишній прем'єр-міністр Росії, а нині заступник голови Ради безпеки Дмитро Медведєв написав статтю, в якій дав свою оцінку нинішнім відносинам між Москвою і Вашингтоном, передають Патріоти України.

Заступник Путіна по Радбезу вважає, що відносини Росії і США по суті повернулися в еру холодної війни, а санкції і конфліктне протиборство ведуть до "перманентної нестабільності" в світі.

"За останні роки відносини Росії і США фактично перейшли від суперництва до конфронтації, по суті - повернулися в епоху холодної війни. Списки санкцій, тиск, погрози, конфліктне протиборство, захист своїх егоїстичних інтересів - все це ввергає світ у стан перманентної нестабільності", - вважає Дмитро Медведєв.

За словами заступника голови Радбезу, "Росія сьогодні, як і СРСР у минулому, завжди була в стані наздоганяючої Сполучені Штати за рівнем загроз опонентові". Він згадав про Карибську кризу 1962 року - тоді відповіддю американцям стало розгортання СРСР стратегічного наступального озброєння на Кубі. США у цих умовах пішли на подальшу конфронтацію - стягнули військові кораблі, взяли острів у морську блокаду і навіть готували повноцінне вторгнення, продовжив Медведєв.

Він вважає, що в рамках цієї кризи виявилися два основні моменти. "Довгострокова відповідь - це не тільки поява ракет біля берегів Сполучених Штатів. Перш за все, це був показ і, що ще важливіше, усвідомлення західними країнами інфраструктурних можливостей нашої держави щодо розгортання в короткі терміни військових баз у будь-якій точці світу", - пояснив заступник голови Радбезу .

Другим таким аспектом стало те, що "ситуація, яка перебуває" в п'яти хвилинах від війни ", була врятована лідерами двох наддержав, що зберегли тверезість оцінки ситуації, що визнали і прийняли "мудрість" компромісу, а отже - були готовими йти на поступки", вказав він.

Медведєв зазначив, що в якийсь момент лідери спілкувалися безпосередньо, в якийсь ні, "але в будь-якому випадку між СРСР і США був рівноправний діалог, який здійснюється не через мову погроз і ультиматумів".

Ще царський пароплав відігравав неабияку роль у підтримці боєздатност ЧФ: Знищення "Комуни" може завдати найбільшої шкоди флоту РФ - Forbes

середа, 24 квітень 2024, 4:42

Це був найстаріший діючий військовий корабель у світі, що виконує завдання на передовій лінії. Як пише Forbes, поки незрозуміло, наскільки серйозні пошкодження, але навіть помірна шкода може вивести судно з ладу на місяці або роки. "Це особливо поганий...

Українофобка Марджорі Тейлор Ґрін "торпедована в корму": Трамп неочікувано похвалив спікера Джонсона

середа, 24 квітень 2024, 3:25

Колишній президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп публічно похвалив спікера Палати представників Майка Джонсона після ухвалення законопроекту про допомогу Україні. . Як пише The Guardian, він нагадав, що республіканці мають у Палаті представн...