Скрепи в шоці: МЗС РФ відреагувало на перекидання ядерної зброї США в Польщу

Відомство Сергія Лаврова різко відреагувало на слова американського посла в Польщі.

Москва вкрай різко відреагувала на заяву американської влади про можливість передислокувати ядерну зброю з Німеччини до Польщі. Російське МЗС терміново опублікувало заяву, в якій назвало такий крок порушенням одного з ключових положень договору між Росією і НАТО від весни 1997 року, повідомляють Патріоти України.

Напередодні посол США в Польщі Джоржетт Мосбахер зробила заяву про те, що Вашингтон може перенести дислокацію ядерної зброї в Європі ще ближче до Росії. Дипломат зробила заяву на тлі суперечки в Німеччині, яка дискутує про розміщення на території країни ядерної зброї. Мосбахер зазначила, що Вашингтон може перенести ядерний арсенал на територію Польщі, яка на східному фланзі Північноатлантичного альянсу виконує власні зобов'язання з колективної безпеки. У свою чергу, російська влада злякалася такого розвитку подій і заявила, що зазначений сценарій дій Вашингтона і Варшави дуже негативно сприймається в Москві.

"Надеемся, что в Вашингтоне и Варшаве осознают опасный характер подобных заявлений, которые обостряют и без того переживающие не самый лучший период отношения между Россией и НАТО, а также ставят под угрозу саму материальную основу европейской безопасности, уже ослабленную в результате односторонних шагов США, прежде всего, выхода из Договора о ликвидации ракет средней и меньшей дальности", - йдеться у заяві російських дипломатів.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...