Скрепи здулись: Росія погодилася з блокадою неба Білорусі

Російська влада вирішила не продовжувати авіавійну з ЄС після того, як європейські перевізники почали облітати Білорусь у відповідь на примусову посадку рейсу Ryanair, повідомляють Патріоти України.

В четвер увечері чиновники Росавіації зібралися на екстрену нараду, де обговорювали, як бути з європейськими рейсами, запитувачами дозволу на вхід у повітряний простір РФ. Двом з них було відмовлено - рейсу Відень-Москва Austrian Airlines і рейсу Париж-Москва AirFrance - після того, як авіакомпанії змінили маршрут і запросили нові траси через зміни точки перельоту кордону.

Найближчим часом російська сторона дасть дозвіл на приліт рейсів європейських компаній по альтернативних маршрутах, повідомило РБК джерело, близьке до Мінтрансу. Один з скасованих польотів - з Відня до Москви - вже отримав добро.
Росавіація тим часом випустила офіційне повідомлення, в якому попередила, що швидких рішень європейським перевізникам чекати не варто. «При зміні раніше затверджених маршрутів з / в пункти Європи в / через повітряний простір Росії слід брати до уваги можливе збільшення часу виконання процедур для отримання дозволу на приліт, виліт і проліт транзитом повітряного простору РФ», - цитує «Інтерфакс» заяву відомства.
Затримки з видачею дозволів в Росавіації пояснили «збільшенням загальної кількості запитів від авіакомпаній». Ту ж позицію повторив на брифінгу в п'ятницю прес-секретар президента Дмитро Пєсков. «Коли літаки авіакомпаній, які облітають Білорусію, просяться влетіти в різних, не погоджених точках, виникають технічні проблеми», - сказав він, додавши, що затримки в цьому випадку «неминучі».
Джерела The Bell на авіаринку в офіційну версію не вірять. Узгодження нового маршруту в звичайних умовах ніколи не затягується на добу, говорить один з них. Обмеження на вхід в повітряний простір Росії - це політичне рішення, впевнені експерти видання. Один з них звертає увагу ще на одне скасування - рейсу «Аерофлоту» до Вільнюса, запланованого на 28 червня. Маршрут рейсу завжди проходив над територією Білорусі. Литва ще 24 травня оголосила, що не буде приймати літаки, що перетинали білоруський повітряний простір. «Аерофлот» не став міняти маршрут, а замість цього скасував рейс, зазначає співрозмовник The Bell.

"Ворог стогне від роботи артилерії ЗСУ": Братчук розповів про український плацдарм у Кринках

четвер, 25 квітень 2024, 14:30

Речник Української добровольчої армії Південь Сергій Братчук зазначив, що українські морські піхотинці мужньо тримають плацдарм на лівобережжі Дніпра. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Росіяни кожного дня нама...

Відчувається, що в росіян уже теж не вистачає боєприпасів: У ЗСУ розповіли про ситуацію біля Часового Яру

четвер, 25 квітень 2024, 14:23

Військовослужбовець ЗСУ, політолог Кирило Сазонов зазначив, що росіяни знищують і випалюють Часів Яр Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Росіяни вже два-три тижні дуже щільно лізуть. Вночі знову ворог використов...