Скрепи знов наражають на небезпеку себе та весь світ: Росія провела випробування космічної зброї

Супутники, виведені Росією на орбіту, не відповідають заявленій місії, їх використовують для тестів космічної зброї.

Командування космічних сил США оголосило на своєму сайті 23 липня, що має свідчення проведення Росією випробування космічної протисупутникової зброї, повідомляють Патріоти України.

15 липня російський супутник-інспектор випустив безпосередньо поряд з іншим супутником новий космічний об'єкт, що у США розцінили як "неруйнівний тест" нового виду озброєнь. "Російська супутникова система, використана для проведення цього орбітального випробування, – це та сама система, щодо якої ми висловлювали занепокоєння раніше цього року, коли Росія провела маневри поблизу американського урядового супутника", – заявив глава оперативної діяльності космічних сил США Джон Реймонд.

У Пентагоні звинуватили РФ у невідповідності заявленій місії супутників їхньому істинному призначенню. Такі дії наражають на ризик космічні об'єкти США та їхніх союзників, вважає Реймонд. 2017 року в Пентагоні заявили, що у РФ вивчають нові види озброєння, які в перспективі поставлять під загрозу американські супутники. 2018-го голова розвідувального управління міністерства оборони США Роберт Ешлі попереджав, що Росія та Китай розробляють технологію, яка дасть змогу перехоплювати супутники як із землі, так і на орбіті, що може в найближчому майбутньому позбавити США лідерства в космосі.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...