Скрутили і кинули в автозак: У Росії демонстративно арештували “мобіків” через відмову воювати в Україні (відео)

У Росії військова поліція демонстративно здійснила публічний арешт двох військовослужбовців, які нібито відмовилися виконати "бойовий наказ". Це сталося під час шикування на території військової частини у Бєлгородській області. Про це повідомляє Telegram-канал "Военный омбудсмен", передають Патріоти України.

Адвокат та адміністратор каналу Максим Гребенюк написав, що стосовно мобілізованих порушили справи за новою частиною 2.1 статті 332 КК РФ. Ця стаття передбачає відповідальність за невиконання наказу у період воєнного часу, воєнного стану чи збройного конфлікту.

Якщо мобілізованих визнають винними, їм може загрожувати до трьох років в'язниці. Затримання було знято на відео. На кадрах видно, як із строю викликали спочатку одного мобілізованого. Слідчий повідомив, що справу на нього завели ще 16 листопада. Після чого до солдата підбігли двоє співробітників військової поліції, скрутили і пригинаючи до землі повели до машини. Другого військовослужбовця поліцейські просто провели до автозака, не демонструючи застосування сили.

“Жодної необхідності затримувати військового, який перебуває на території військової частини, — немає. У науку іншим, виключно. Подивимося, як розслідуватиметься. Якщо це мобілізовані, які не підписали контракт, то швидше за все справа розвалиться”, — написав адвокат у коментарі до відео. Кримінальні справи за цією новою частиною статті КК РФ було відкрито вперше.

Путін готується підняти податки: Війна проти України коштує Росії $300 млн на день, - WSJ

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:59

Щодня на війну проти України країна-агресор Росія витрачає близько $300 мільйонів. До того ж це сума без урахування масштабного переозброєння РФ та санкцій із боку Заходу, передають Патріоти України. . Про це йдеться у статті The Wall Street Journal з...

Теракт у "Крокус Сіті Холі" демонструє слабкість Путіна: У The Times описали три сценарії, які чекають на РФ

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:27

Нещодавній теракт у торговому центрі "Крокус Сіті Хол" продемонстрував хиткість позиції російського диктатора Володимира Путіна, а також неготовність апарату безпеки Росії до відповідних викликів, передають Патріоти України з посиланням на The Times. ...