"Скрутили, завантажили в багажник": Окупанти викрадають чоловіків на захоплених територіях і вимагають викуп

Російські військові масово викрадають чоловіків на тимчасово окупованих територіях України й вимагають викуп. Сума за "повернення до нормального життя" коливається у межах $10-30 тисяч, передають Патріоти України.

Усе залежить від статків родини затриманих українців. Про це повідомляє Служба безпеки, публікуючи на YouTube аудіоперехоплення розмов.

Кілька таких подій зафіксовано в Мелітополі Запорізької області. За оперативною інформацією СБУ, отриманою із захоплених військами РФ територій, родичі викрадених людей звертаються до "тимчасової військової адміністрації" міста.

"Щойно приїхали ваші хлопці з комендатури, закрили мого чоловіка у багажник та відвезли. Ні документи не надали, ніде нічого…" – заявила телефоном місцева жителька.

У відповідь представник окупаційної "влади" закликав її приходити у відомство для написання заяви, бо "сидячи вдома, такі питання не вирішуються".

"Приїхали, сказали, що вони з поліції. Скрутили, завантажили у багажник. Машину забрали, мотоблок…"; "Дзвоню з Токмака. У мене чоловіка забрали і сказали, що відвезли до Мелітополя до 58-ї армії або 58-ма армія забрала. Як мені бути?" – говорили інші заявники.

На усі ці питання у загарбника була приблизно однакова відповідь, що по телефону вони не вирішуються. "А вже по приїзду родичам озвучують "прайс" і починаються торги", – уточнили в СБУ, яка системно фіксує злочини окупантів та їхніх поплічників.


Готовий на 95%: У Раді розповіли, що буде із новим законопроєктом про мобілізацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:44

Законопроєкт про мобілізацію станом на четвер, 28 березня, готовий на 95%. Комітет Верховної Ради України з національної безпеки, оборони та розвідки закінчив розгляд 4051 з 4266 правок до документа. Але це не означає, що він готовий до голосування. Пр...

"У військових є один обов’язок": Сирський вперше прокоментував відставку Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:30

Коментуючи своє призначення на посаду головнокомандувача Збройних сил замість Валерія Залужного, генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що президент Володимир Зеленський, очевидно, мав для того "вагомі причини", а обов'язок військових - виконув...