"Слід доєднати комплексний підхід": Авіаексперт пояснив, яку перевагу отримають ЗСУ за наявності F-16

Російська авіація, яка здебільшого складається з модернізованих радянських літаків, не може конкурувати з сучасними західними моделями, такими як F-16. Вони допоможуть Україні значно підвищити ефективність захисту неба від масованих ракетних ударів, передають Патріоти України.

Літаки зможуть перехоплювати ракети на ранніх етапах, зменшуючи ймовірність їхнього досягнення цілей. Таку думку висловив авіаексперт Анатолій Храпчинський в ефірі OBOZ.Talk.

Він зазначив, що російська авіація, здебільшого, складається з радянських літаків, які зазнали модернізації. Відповідно, порівнювати їх з сучасними західними моделями, такими як F-16, складно. F-16 має значно вищі технічні характеристики та можливості. Проте, успішне використання цих літаків вимагає висококваліфікованих пілотів.

"Тобто ми кажемо про те, що треба якомога краще підготуватися, тому що насправді доволі потужний літак. Я тут приведу цитату, вислів командуючого повітряними силами Данії Яна Дама, який зазначив, що треба, щоб наші пілоти якомога якісніше підготувалися, тому що доволі потужні літаки. І тут слід зауважити, що треба ще враховувати, що відкриваються певні під час бойових дій, під час нанесення певних ударів, відкриваються надможливості, які можна використовувати", – пояснив експерт.

Західні партнери також підкреслюють важливість надання пілотам можливості самостійно приймати рішення у певних ситуаціях, що є ключовим елементом філософії використання літаків F-16 в країнах НАТО.

Окрім F-16, Україна отримує інші літаки, що потребує додаткового бойового злагодження та підготовки для їх ефективного використання. Комплексний підхід до експлуатації різних моделей літаків дозволить розширити можливості українських ВПС.

Храпчинський наголосив, що наявність потужних літаків, таких як F-16, допоможе закрити небо над Україною від масованих ракетних ударів. Перехоплення ракет відбуватиметься значно раніше, зменшуючи ймовірність їхнього потрапляння в цивільні та військові об'єкти.

"Тобто щодо масованих ракетних ударів, я думаю, що ми будемо менше бачити в пабліках інформацію про прольот ракет. Тобто вони будуть перехоплюватися набагато раніше", – сказав він. Авіаексперт також пояснив, що щодо безпосередньо бойових дій, треба зрозуміти, що не єдиним F-16 ми можемо перемогти.

"І тут слід доєднати комплексний підхід щодо засування, наприклад, і далекобійних ракет наземного базування, і далекобійних ракет, наприклад, тих же самих Storm Shadow/SCALP, які поки що ми використовуємо на Су-24. І плюс навіть наші розвідовні БПЛА, які можуть глибоко залітати на територію Російської Федерації або на територію тимчасово окупованої України, для того, щоб допомагати наводитись на певні об'єкти", – резюмував він.

"Швеція точно не проти того": Експерт пояснив важливість літаків Saab 340 для України

середа, 7 серпень 2024, 10:56

Літаки дальнього радіолокаційного виявлення SAAB 340, які Україна найближчим часом отримає від Швеції, можуть виконувати три функції, пояснив в ефірі "24 каналу" ветеран АТО, військовий експерт Євген Дикий, передають Патріоти України. "Перша – суто обо...

Українські спецпризначенці вночі розгромили ворога на Тендрівській косі, на захід від Залізного Порту - ГУР (відео)

середа, 7 серпень 2024, 10:50

Головне управління розвідки МОУ повідомило, що спецпризначенці підрозділу активних дій "Артан" та Морського центру ГУР 6 серпня провели операцію у північній частині Чорного моря, під час якої знищили окупантів, їх техніку і фортифікації, зазначають Пат...