Слід Москви "непомірно великий": Директор ФБР розповів про кількість шпигунів РФ у США

Директор ФБР Крістофер Рей заявив, що чисельність російських шпигунів у США залишається "занадто великою", попри всі спроби їх викорінити. Про це повідомляє видання The Hill, передають Патріоти України.

"Традиційна російська загроза контррозвідки залишається помітною", — заявив Рей під час заходу, який проводили в Міжнародному музеї шпигунства в центральній частині Вашингтона. За його словами, слід російської розвідки, тобто російських офіцерів розвідки все ще помітний у США. "Це те, на що ми постійно натикаємося, ми намагаємося заважати їм будь-якими можливими способами", — сказав він.

Керівник ФБР зазначив, що останніми роками Вашингтон домігся значних успіхів у цьому плані, але все ж згадав про те, що в американській розвідспільноті розуміють, що слід Москви у США "непомірно великий", а сфера інтересів цих осіб розширюється.

Тим, кому потрібно нагадати, у чому полягають інтереси Росії, він порадив поглянути на те, що відбувається в Україні. "Тому ми ніколи не випускаємо з уваги тієї обставини, що це ті самі люди, які пов'язані з усіма цими жахливими діяннями й агресією в Україні", — зазначив Рей.

За його словами, Росія також використовує кур'єрів (cut-outs), які працюють без прямих контактів з агентурною мережею і діють як посередники між агентами в шпигунських операціях. Він нагадав про Ектора Алехандро Кабрера-Фуентеса, мексиканця, якого влада США заарештувала 2020 року за підозрою в шпигунстві в інтересах Москви.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...