"Слід очікувати масованих ударів, як 8 липня": У НАТО заявили про чергову загрозу для України

У НАТО очікують чергових російських диверсій і масованих ударів по Україні на кшталт того, який Київ та інші українські міста зазнали 8 липня. Про це сказав високопосадовець в НАТО під час розмови з журналістами ВВС, передають Патріоти України.

На умовах анонімності перед самітом Альянсу в США чиновник попередив про нову загрозу з боку РФ."Нам слід очікувати масованих ударів, таких як цей (удар 8 липня — ред.)", — сказав він.

Представник Альянсу додав, що РФ наразі економить ракети, накопичуючи їх для майбутніх масованих ударів. А також нагадав, що Росія намагається здійнювати в Європі диверсії, підпали та вбивства. За словами чиновника, метою таких операцій є підривання у ЄС впевненості у необхідності надання допомаги Україні.

В НАТО також оцінили економіку РФ. За інформацією джерела, країна-агресорка може вести війну проти України протягом трьох-чотирьох років. Утім, за наявними в НАТО даними, Москва намагається знайти нових постачальників зброї та боєприпасів, однак про які країни йдеться, представник не уточнив.

"Ситуація цікава складністю вибору": Гельман оцінив, чи буде нова мобілізація в РФ

вівторок, 20 серпень 2024, 7:57

Путіну не залишається нічого іншого, окрім як оголосити нову мобілізацію. Без мобілізації росіяни не зможуть стабілізувати російсько-український кордон, не кажучи вже про витіснення ЗСУ з Курської області. Про це в інтерв'ю розповів російський політтех...

У розхід йде все: Росія через брак кадрів кинула на захист Курщини "космічну піхоту"

вівторок, 20 серпень 2024, 7:50

Командування військами РФ перекинуло свою так звану космічну піхоту на оборону Курської області, де продовжується наступ ЗСУ. Через брак кадрів у мотострілки "перекваліфікували" військовослужбовців із підрозділів Військово-космічних сил, враховуючи пер...