"Слід зауважити": Авіаексперт пояснив логіку точкових ударів по об'єктах військової інфраструктури РФ

Українські дрони продовжують атакувати об'єкти на території Росії. До прикладу, військовий аеродром у Морозовську Ростовської області та нафтопереробний завод у Туапсе Краснодарського краю. Щоб завдати відчутного удару по ворогу, українські військові застосовують тактику "тисячі порізів", передають Патріоти України.

Про те, у чому полягає логіка точкових ударів і наскільки вона відчутна для країни-агресора, розповів авіаексперт Анатолій Храпчинський у новому випуску програми OBOZ.TALK.

Він зазначив, що в Україні на сьогодні вже активно розробляються доволі перспективні можливості вітчизняної ракетної програми, яка дозволить бити глибше і серйозніше по російських об'єктах. Але це буде в майбутньому.

А нині наявне озброєння, яке виробляється в Україні, дозволяє робити точкові удари по важливих об'єктах. Тому українські захисники б'ють за методологією "тисячі порізів", поступово знекровлюючи ворога.

"Слід зауважити, те саме Міллерово – удар був по технічній базі, тобто це технічна база, яка займається обслуговуванням і ремонтом літаків під час їх використання. Так само були удари по складах озброєння і складах пально-мастильних матеріалів. Тобто це є стратегічні об'єкти на аеродромі, які забезпечують життєдіяльність авіаційних ескадрилій і забезпечують спроможність літаків підійматися в повітря. Тому зараз українські захисники б'ють за методологією "тисячі порізів", – пояснив експерт.

Водночас Храпчинський зазначив, що насправді такі удари суттєво впливають на психіку ворога, а також безпосередньо на зменшення самої техніки противника.

"Згадайте удари, коли був знищений склад з модулями МТК для керованих авіабомб. Це є стратегічні удари по російських аеродромах, але зрозуміло, що ми хочемо більшого, але більше можна буде зробити після відкриття доступу до використання західної зброї або збільшення власного виробництва ударних засобів ракет.

"Швеція точно не проти того": Експерт пояснив важливість літаків Saab 340 для України

середа, 7 серпень 2024, 10:56

Літаки дальнього радіолокаційного виявлення SAAB 340, які Україна найближчим часом отримає від Швеції, можуть виконувати три функції, пояснив в ефірі "24 каналу" ветеран АТО, військовий експерт Євген Дикий, передають Патріоти України. "Перша – суто обо...

Українські спецпризначенці вночі розгромили ворога на Тендрівській косі, на захід від Залізного Порту - ГУР (відео)

середа, 7 серпень 2024, 10:50

Головне управління розвідки МОУ повідомило, що спецпризначенці підрозділу активних дій "Артан" та Морського центру ГУР 6 серпня провели операцію у північній частині Чорного моря, під час якої знищили окупантів, їх техніку і фортифікації, зазначають Пат...