Слідчі оголосили підозру батьку підлітка-колаборанта, який воював за Росію (фото)

Слідчі заочно оголосили підозру 61-річному батьку Іллі Гаманіна, який також співпрацював із загарбниками. Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі, передають Патріоти України.

Як установило слідство, наприкінці червня 2022 року у Куп'янську чоловік добровільно почав працювати на посаді "и.о. главного специалиста отдела финансового обеспечения и исполнения бюджета управления финансов" у так званій "ВГА Купянского района Харьковской области".

"Серед його псевдообов'язків було складання та виконання "бюджету" окупаційної адміністрації у частині витрачання бюджетних коштів", — розповіли у прокуратурі.

Підозру чоловікові склали за ч. 2 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Крім того, слідчі з'ясували, що підозрюваний є батьком Іллі Гаманіна, який також був підозрюваним за двома статтями — ч. 1 ст. 338 (публічна наруга над державним символом) і ч. 3 ст. 436-2 (поширення матеріалів, в яких міститься виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ) Кримінального кодексу України.

Ворог посилює натиск: На кордоні Часового Яру йдуть бойові дії

четвер, 2 травень 2024, 16:23

Бойові дії дійшли до межі міста Часів Яр Донецької області. У місті залишається майже 700 осіб. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на начальника Часовоярської міської військової адміністрації Сергія Чауса в ефірі телемарафону, передають Патріот...

"Занадто багато всього": Війна закінчиться, коли Путін зрозуміє, що не зможе виграти, - американський генерал

четвер, 2 травень 2024, 15:50

Війна в Україні закінчиться тоді, коли Путін зрозуміє, що не може перемогти. Для цього західні партнери мають об'єднати всі можливі зусилля у допомозі нашій державі. Про це заявив американський генерал Бен Ходжес, передають Патріоти України. "Тому ми п...