Слідчі вивчають версію ураження літака в Ірані російською ракетою "Тор", - секретар РНБО Данілов

У склад комісії включені фахівці, які беруть участь в міжнародному розслідуванні атаки російських військовослужбовців на малайзійський «Боїнг» МН17.

Головка ракети, яку нібито знайшли на місці катастрофи. Фото: Твіттер.

Серед основних версій катастрофи українського пасажирського літака в Ірані, які вивчаються, - ураження літака зенітною ракетою ЗРК, в тому числі ЗРК «Тор», тому що інформація про виявлення уламків російської ракети поблизу місця катастрофи вже з'явилася в інтернеті. Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

«Наразі йде нарада за участю представників компетентних органів Ірану, в тому числі іранського ІСАО - міжнародної організації цивільної авіації. Вивчаються різні версії раптового падіння літака, серед основних: ураження літака зенітною ракетою ЗРК, в тому числі ЗРК "Тор" тому що інформація про виявлення уламків російської ракети поблизу місця катастрофи вже з'явилася в мережі інтернет; зіткнення з БПЛА або іншим літаючим об'єктом; руйнування і вибух двигуна з технічних причин; вибух всередині літака в результаті терористичного акту», - зазначив Данілов.

З його слів, у склад комісії включені «фахівці, які беруть участь в міжнародному розслідуванні атаки російських військовослужбовців на малайзійський «Боїнг» МН17 17 липня 2014 року в повітряному просторі України, а також в експертизі фрагментів російської зенітної ракети «Бук», яка збила малайзійський літак».

В Харкові росіяни вдарили ракетами по психіатричній лікарні, де було 65 людей

субота, 27 квітень 2024, 7:23

Внаслідок атаки, уламкові поранення отримала пацієнтка лікарні 1970 року народження. Росіяни вдарили двома ракетами по лікарні в Харкові, при цьому була атакована психіатрична лікарня. Про наслідки атаки у суботу, 27 квітня, повідомляє поліція Харківщи...

Окупанти намагаються обійти Часів Яр з флангів, але успіхів не мають: Військовий розповів, що відбувається

субота, 27 квітень 2024, 6:22

Противник намагається обійти Часів Яр з лівого та правого флангів, щоб взяти в оперативне оточення. Внаслідок цього йдуть дуже складні бої в Іванівському та Богданівці. Водночас протягом останніх тижнів ворог не зміг досягти значних успіхів в обох насе...