Слідкував за колонами на Бахмут: На Донеччині СБУ затримала агента росіян (фото)

У вівторок, 30 травня, СБУ здійснила затримання інформатора головного управління розвідки (ГРУ) генерального штабу Збройних сил Російської Федерації, який шпигував за українськими військовими на сході. Йому загрожує позбавлення волі строком від 12−15 років. Про це повідомив пресцентр СБУ, передають Патріоти України.

Він збирав розвідувальні дані про місця дислокації та шляхи переміщення українських сил оборони в районах Слов’янська, Лиману та Миколаївки. Особливу увагу він приділяв маршрутам руху військових колон, які переправлялися через річку Сіверський Донець у напрямку Бахмута.

Колаборант також передавав агресору координати місцевих заводів, блокпостів, бомбосховищ і залізничної інфраструктури. Загарбники використовували зібрану розвідувальну інформацію для підготовки повітряних ударів по об'єктах в Україні, включаючи використання дронів.

Згідно з матеріалами слідства, чоловік виявився мешканцем звільненого Лиману, якого дистанційно завербувала російська військова розвідка. Він підтримував зв’язок із розвідником штурмового батальйону спецпризначенців ГРУ та навідником танкової роти ворожої тактичної групи Купол. Для передачі розвідувальної інформації вони використовували заборонену соціальну мережу Одноклассники.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру у скоєнні злочину. Фігурант перебуває під вартою, а розслідування триває з метою встановлення всіх обставин злочину.

В Офісі генерального прокурора додали, що затриманому інкримінується вчинення злочину, передбаченого ч. 7 ст. 111−1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - Фурса

четвер, 28 березень 2024, 16:50

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - пише у своєму блозі Сергій Фурса, передають Патріоти України, і продовжує:. "Абсолютно природне небажання. Яке розум...

"Вони володіють українською мовою або суржиком": У Раді резервістів ЗСУ назвали ймовірні завдання російських ДРГ у разі появи на Київщині

четвер, 28 березень 2024, 16:39

Проникнення розвідувально-диверсійних груп ворога в столицю може вплинути на рівень застосування Росією масованих атак, це надзвичайно серйозно. Про це повідомив військовослужбовець ЗСУ, голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко в етер...