Слідом за Лісовим: Ще один високопосадовець відмовився від наукового ступеня

Голова Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак офіційно відмовився від наукового ступеня доктора технічних наук. Про це він повідомив у Telegram, передають Патріоти України.

Бабак нагадав слова українського філософа Володимира Єрмоленка про те, що "в суспільстві панує лицемірство, марнославство, прагнення вивищитися над іншими".

"Це як ярмарок марнославства, де мета - не стати кращим, а пересвідчитися, що мене вважають кращим за інших. Так і у нас: формалізовані наукові ступені часто є «необхідним аксесуаром» і не відображають внутрішньої суті науковця. Науковця, в першу чергу, визначають якість, цитованість наукових праць та впроваджені наукові розробки, а не формалізований диплом. Формування нової культури в суспільстві варто починати з відмови від старої. Це стосується і питань академічної доброчесності", - написав він.

Бабак розповів, що місяць тому віддав на перевірку текст своєї докторської дисертації. Декілька експертиз показали, що там є часткові збіги тексту з іншими роботами. "Хоча їх всі можна пояснити, формально це є порушенням. А через те, що наша задача - сформувати нову культуру академічної доброчесності, будемо відмовлятися від старої. І потрібно починати з себе. Тому вчора я офіційно відмовився від наукового ступеню доктора технічних наук", - зазначив голова парламентського комітету.

"Наступний крок - закон «Про академічну доброчесність», який зараз на стадії обговорення і доопрацювання. Спільними зусиллями очистимось і в цій сфері", - додав Бабак.

Міноборони США готує зброю до відправки в Україну - ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:42

США готуються якомога швидше затвердити новий пакет військової допомоги для України, бо Конгрес має скоро ухвалити закон про підтримку України. Про це повідомляє Politico з посиланням на джерела, передають Патріоти України. ЗМІ зазначає, що мовиться пр...

"Аборигени з'їли дядька": У Папуа-Новій Гвінеї обурені словами президента США Байдена

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:30

Президент США Джо Байден висловив припущення, що його дядька могли з’їсти канібали в Папуа-Новій Гвінеї під час Другої світової війни. Це викликало в острівній країні суміш здивування та критики. Про це повідомляє The Guardian з посиланням на місцевих ...