Словаччина дозволила своїм громадянам воювати у лавах ЗСУ

Президентка Словаччини Зузана Чапутова дозволила сімом громадянам країни долучитись до українських Сил оборони для участі у захисті України від російського вторгнення. Про це повідомив прессекретар президента Словаччини Мартін Стрижинець, передає видання Pravda.

«Станом на понеділок, 9 січня, президент видала лише 26 рішень, з яких сім – про дозвіл на службу в іноземних військах і 19 – про відмову», – заявив він.

З міркувань безпеки Адміністрація президента Словаччини не розголошує дані про цих людей та причини їхнього звернення.

У Словаччині передбачено кримінальну відповідальність за самовільний вступ до лав іноземної армії.

«Згідно зі статтею 392 Кримінального кодексу, громадянин, який надійшов на службу в іноземну армію без дозволу, може опинитися за ґратами з тюремним терміном від двох до восьми років. Якщо він або вона вчиняє це діяння під час війни або стану війни, покарання збільшується до позбавлення волі. терміном від п'яти до десяти років», – повідомляє видання.

"Відстежуємо та б'ємо": Сирський опублікував кадри авіаударів по місцях зосередження військових РФ (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 0:55

Українські військові завдали ударів по місцях зосередження російських солдатів у Донецькій та Запорізькій областях. Про враження цілей у двох регіонах у неділю, 28 квітня, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. "Відстежуємо та б'ємо. Сього...

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига під Херсоном, - Сирський

неділя, 28 квітень 2024, 23:16

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига в Херсонській області. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського у Telegram-каналі. За словами головкома, російські війська прод...