Словаччина постачатиме Україні зброю, незважаючи на всі зусилля російської пропаганди, - міністр оборони

Міністр оборони Словаччини Ярослав Над сказав, що російська пропаганда намагається розколоти словацьке суспільство, щоб воно не підтримувало передачу зброї Україні. Проте Братислава й надалі допомагатиме Києву, про що пише EuroNews, передають Патріоти України.

У матеріалі сказано, що Словаччина має намір продати Україні бойові літаки Міг-29 за 300 мільйонів євро. Згідно з опитуванням дослідницького центру GLOBSEC у Братиславі, 37% респондентів, як і раніше, вважають Москву одним з найважливіших стратегічних партнерів Словаччини.

"Російська пропаганда робить все можливе, щоб змінити ставлення населення, щоб зупинити чи заблокувати подальшу передачу військової техніки Україні. Але уряд, безумовно, вирішив продовжувати в тому ж дусі, бо нам потрібно допомагати українцям — вони на це заслуговують — і ми дуже добре розуміємо, що таке окупація", — сказав Над.

Зазначимо, що раніше Над у себе у Facebook писав, що Словаччина передала Україні чотири самохідні артилерійські установки Zuzana 2. "Наша головна мета — зробити внесок у порятунок якнайбільшої кількості життів і допомогти нашим українським друзям зупинити це нерозумне кровопролиття", — написав Над.

"Як тільки ви починаєте...": Київ має нестандартно реагувати на тактику Путіна, - швейцарський експерт

субота, 20 квітень 2024, 7:38

Відео з фронту свідчать про те, про що вже давно говорять військові експерти, Росія має проблеми з постачанням достатньої кількості матеріалів для війни в Україні, передають Патріоти України. На кадрах видно, як російські військові пересуваються прифро...

Ситуація патова для всіх? Росіяни посилюють мобілізацію для наступу, але їм це може не допомогти, - ISW

субота, 20 квітень 2024, 7:30

Російські війська посилюють криптомобілізацію напередодні очікуваної наступальної операції влітку 2024 року. Однак їм буде складно швидко створити ефективні резерви на оперативному і стратегічному рівнях через великі втрати на фронті в Україні та у вип...