Словенія передала Україні 35 БМП югославського виробництва М-80

Міністр оборони Словенії Мар’ян Шарець повідомив, що Словенія передала Україні цілий батальйон югославських БМП-2, а також автомати Калашникова, шоломи з бронежилетами, передають Патріоти України.

Україна отримала бронежилети, шоломи і 35 бойових машин піхоти виробництва Югославії. При цьому Мар'ян Шарець додав, що нині постачання зброї триває й у ці дні, проте подальший прогноз щодо військової допомоги робити не став. За його словами, зараз Словенія вичерпала «арсенал» того, що наразі може дати Україні.
У майбутньому Словенія може запропонувати навчання бійцям ЗСУ в розмінуванні або проводити навчання на території своєї країни.
Як зазначає Defense Express, історія з передачею БМП має свій нюанс. На озброєнні країни немає БМП, натомість у них БТР Pandur і 30 машин Patria. Тому ймовірніше, що Україна отримала М-80А виробництва Югославії, які є копією БМП-2. Однак і тут є особливості —на югославському варіанті встановлено автоматичну 20-мм гармату замість 30-мм у БМП-2.
Міноборони Словенії хотіло продати 39 М-80А за 1 млн євро ще у 2016 році. Проте з того часу, ймовірно, покупець так і не знайшовся. Принаймні у відкритих джерелах такої інформації не було.
35 БМП — це повноцінний батальйон машин для піхоти. Модифікація М-80А отримала покращену броню, озброєння та силову установку.
Нагадаємо, Греція анонсувала передачу Україні рекордної партії зброї, включаючи БМП-1. Греція погодилася передати БМП-1 Україні в обмін на німецькі "Мардери" за схемою 1:1.

Недоімперії женуть з Південного Кавказу: Кремль вимушено підтвердив факт виведення своїх "миротворців" з Нагірного Карабаху

четвер, 18 квітень 2024, 2:35

Баку та Анкара не залишили Москві вибору. Спікери Кремля дуже неохоче коментують подію, що б'є по імперській гордині. Росія дійсно виводить свої "миротворчі сили" із території Нагірного Карабаху, яка повернулась під контроль Азербайджану. Про це сказав...

Нема кому працювати: У РФ до роботи на підприємствах оборонного комплексу збираються залучити школярів

четвер, 18 квітень 2024, 0:55

У Татарстані (автономна республіка у складі РФ) вирішили залучити підлітків віком від 14 до 18 років до роботи на підприємствах оборонно-промислового комплексу. Парламент підготував програму, згідно з якою їм дозволять працювати на заводах у вільний ві...