Сльозам Москви ніхто не вірить: Держдеп США офіційно оголосив другий пакет санкцій проти Росії

Обмеження вводяться з 19 серпня та будуть діяти мінімум 12 місяців

Державний департамент Сполучених Штатів Америки (США) офіційно оголосив про введення другого пакету санкцій проти Росії у справі про отруєння Скрипалів, повідомляють Патріоти України з посиланням на сторінку прес-секретаря Держдепу Моргани Ортегус в Twitter.

Як повідомляється, новий пакет антиросійських санкцій вступить в дію відразу після публікації повідомлення у Федеральному реєстрі, яке очікується приблизно 19 серпня. Обмеження триватимуть щонайменше 12 місяців.

"Санкції можуть бути зняті тільки після цього 12-місячного періоду, якщо виконавча гілка влади встановить і підтвердить Конгресу те, шо Росія виконала ряд умов, вказаних в американському законі про контроль над хімічною та біологічною зброєю та заборону його використання", - йдеться в заяві.

Крім того, у своїй заяві Ортегус в черговий раз звинуватила Росію в причетності до інциденту в британському Солсбері.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент США Дональд Трамп підписав указ про введення другого пакету санкцій проти Росії у справі про отруєння родини Скрипалів у британському Солсбері. Зазначалося, що указ був підписаний у четвер, 1 липня.

Додамо, на початку березня 2018 року в британському Солсбері у важкому стані були виявлені екс-співробітник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія. Колишній британський прем'єр Тереза Мей заявила в парламенті, що Скрипалі були отруєні нервнопаралітичною речовиною "Новачок" (А-234), розробленою в Росії.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...