Сльози скреп: Нові санкції проти Москви почали діяти

Нові обмеження допускають, що США можуть перешкоджати Росії у наданні будь-яких позик, фінансової або технічної допомоги від міжнародних інститутів (МВФ або Світового банку).

Другий пакет санкцій, який США запровадили проти Росії через отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в британському Солсбері, набув чинності. Документ оприлюднила офіційна представниця Держдепу Морган Ортагус на своїй сторінці у Twitter, передають Патріоти України.

Окрім того, банкам США забороняється надавати будь-які позики або кредити Росії. У Держдепі зазначили, що усі ці обмеження будуть діяти щонайменше 12 місяців.

Обмеження також стосуються ліцензування експорту товарів і технологій, яке контролює міністерство торгівлі США в рамках боротьби з поширенням хімічної та біологічної зброї. Трамп запровадив нові санкції проти Росії за отруєння Скрипалів на початку серпня. Перед цим лідери комітету Палати представників Конгресу США по закордонних справах закликали Трампа запровадити другий пакет обмежень.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...