"Слуга народу" - лідер: Соціологи назвали прохідні партії на виборах у Раду

За підсумками парламентських виборів у Верховну Раду України пройдуть такі партії, як "Слуга народу", "Опозиційна платформа – За життя", Блок Петра Порошенка "Солідарність" і ВО "Батьківщина", повідомляють Патріоти України.

Всі вони подолають 5% бар'єр. Що стосується новоствореної партії Святослава Вакарчука "Голос", то вона не зможе набрати навіть 1%. Про це свідчать підсумки спільного опитування центру "Соціальний моніторинг", Українського інституту соціальних досліджень імені Яременка і Соціологічної групи "Рейтинг".

Зокрема, за партію майбутнього президента Володимира Зеленського "Слуга народу" готові проголосувати 29,5% українців (серед тих, хто визначився, і буде голосувати – 39,9%). За "Опозиційну платформу – За життя" віддадуть голос 8,1% громадян (10,9%), Блок Петра Порошенка "Солідарність" – 7,8% (10,6%), ВО "Батьківщина" – 6,7% (9,1%).

Найменшу підтримку виборці готові надати Радикальній партії Олега Ляшка – 2,4% (3,3%), ВО "Свобода" – 1,8% (2,4%), "Самопомочі" – 1,5% (2%). Політсила Вакарчука набере ще менше голосів – 0,7% (0,9% тих, хто визначився).

Опитування проводилося з 30 квітня по 10 травня 2019 року в 24 областях України та місті Києві. Всього опитано 3000 респондентів. Метод отримання інформації: індивідуальне інтерв'ю "face-to-face" за місцем проживання респондента: 1500 з використанням паперової анкети і 1500 за результатами анкети на планшеті.

Оце так поворот! Союзники Путіна таємно поставляють Україні боєприпаси, - WSJ.

вівторок, 19 березень 2024, 9:01

Чехія використовує контакти часів холодної війни, щоб отримати такі необхідні Україні боєприпаси. В умовах, коли допомога США в постачанні зброї заблокована, виробництво боєприпасів на Заході повільно зростає, а запаси Києва скорочуються, Прага закупов...

Заява людини чиї слова, доведено, на вагу золота: "Незабаром європейські компанії вироблятимуть необхідну для України кількість боєприпасів", - президент Чехії Павел

вівторок, 19 березень 2024, 8:38

Європейські компанії незабаром будуть спроможні виробляти необхідну кількість боєприпасів, як для себе, так і для України. Про це заявив президент Чехії Петр Павел, інформує Радіо Свобода. "Виробництво необхідної кількості снарядів потребує часу. Це ви...