"Слуга народу" Дмитрук обізвав померлого українського художника "педофілом та наркоманом" (відео)

Нардеп від Слуги народу Артем Дмитрук назвав «педофілом та наркоманом» відомого українського художника Олександра Ройтбурда, який помер 8 серпня. Відповідний пост депутата з’явився в Facebook, передають Патріоти України.

За словами «слуги народу», він підписував звернення на ім'я президента України про те, щоб присвоїти Одеському художньому музею статус національного, але не на честь Ройтбурда.

Дмитрук стверджує, що «зробить все», щоб процедура щодо присвоєння музею імені Ройтбурда не здійснилася. Одеський художній музей отримав статус національного через два місяці після смерті його директора, художника Олександра Ройтбурда. Відповідний указ підписав президент України Володимир Зеленський.

Зеленський також доручив Одеської обладміністрації та облраді опрацювати в установленому порядку питання про присвоєння музею імені художника Олександра Ройтбурда.

Директор ОХМ і відомий український художник Олександр Ройтбурд помер 8 серпня після тривалої хвороби. У 2018 році Ройтбурд виграв конкурс на посаду директора Одеського художнього музею і активно взявся за його модернізацію.

Ройтбурд прикладав зусилля, щоб музей отримав статус національного закладу культури. Цей статус передбачає перехід утримання установи з обласного бюджету на державний, що збільшує фінансування.

Висловлюючи співчуття у зв’язку зі смертю українського митця, міністр культури і інформаційної політики України Олександр Ткаченко пообіцяв втілити в життя головну мрію Ройтбурда — створити в Одесі музей сучасного мистецтва.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...