"Слуга народу" Качура просить СБУ перевірити громадянство Арахамії та Рудик

В мережі питають, чи не хоче пильний "слуга" Качура перевірити наявність паспорта Ізраїля у Зеленського

Нардеп Слуги народу Олександр Качура попросив правоохоронців перевірити, чи є американське громадянство у голови фракції СН Давида Арахамії та голови партії Кіри Рудик. Про це він заявив журналістам у кулуарах Верховної Ради. Арахамія на брифінгу заявив, що він не має паспорта США. Те саме сказала про громадянство Рудик пресслужба Голосу в коментарі LIGA.net, зазначають Патріоти України.

Качура сказав, що підготував відповідний депутатський запит до Міграційної служби, голови Служби безпеки України Івана Баканова та голови Держприкордонслужби Сергія Дейнеко.

Нардеп заявив, що Рудик в ефірі одного з каналів не змогла прямо відповісти, чи має громадянство США. Також, зазначив Качура, "у якихось Telegram-каналах" публікували інформацію про нібито наявність американського паспорта в Арахамії.

"Ну там (у Telegram-каналах, – ред.) правда якась була фотографія прифотошоплена. Тому я прошу, щоб компетентні органи (провели перевірку, – ред.) щодо Давида Георгійовича та Кіри Рудик", – сказав він.

Пізніше Арахамія на брифінгу сказав, що можна перевірити всіх депутатів, а "Качура має рацію", оскільки інформація у ЗМІ була і її треба перевірити.

"Сподіваюся, вони зможуть перевірити. Якщо не зможуть – то я вийду на брифінг і покажу вам залізобетонний доказ, що я не маю американського громадянства", – додав Арахамія.

У пресслужбі Голосу сказали, що, на їхню думку, влада "намагається маніпулювати" громадянством Рудик і "поширювати безпідставні спекуляції", коли "опозиція ставить владі гострі питання".

"Кіра Рудик є громадянкою України. Ніякого іншого громадянства, включно з громадянством США, Кіра Рудик не має і ніколи не мала", – додали в пресслужбі партії.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...