"Слуга народу" очолила делегацію ПАРЄ: Спливли резонансні подробиці (фото)

Делегацію Верховної Ради у Парламентській асамблеї Ради Європи очолила нардепка із президентської партії "Слуга народу" Єлизавета Ясько. Рішення ухвалили на установчих зборах делегації у п'ятницю, 20 вересня, передають Патріоти України.

Зазначимо, що на цю посаду також була інша кандидатка – членкиня фракції "Слуга народу" Марія Мезенцева.

Також за підсумком зборів депутата від "Батьківщини" Сергія Соболєва обрали першим заступником голови делегації, а заступником – представника фракції "Голос" Рустема Умерова.

Загалом, інтереси України в ПАРЄ представлятимуть семеро народних депутатів від фракції "Слуга Народу": Єлизавета Ясько, Марина Бардіна, Олександр Мережко, Марія Мезенцева, Леся Забуранна, Сергій Кальченко та Юлія Овчинникова.

Їхніми заступниками призначено колег по фракції: Дмитра Наталуху, Олену Хоменко, Юрія Камельчука, Олександра Скічка, Євгенію Кравчук, В’ячеслава Медяника та Олександра Ковальчука.

Так, новий склад української делегації у ПАРЄ сформували у Раді минулого тижня, до неї увійшли 12 депутатів.У жовтні починається осіння сесія ПАРЄ, на ній мають розглянути проєкт резолюції про становище кримських татар на окупованому Росією півострові.

Єлизавета Ясько народилася 17 жовтня 1990 року у Києві. Отримала ступінь магістра політології – закінчила філософський факультет Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Закінчила Школу державного управління Блаватника в Оксфордському університеті, очолювала українську спільноту в університеті, потім працювала в Міністерстві з питань діджіталізаціі, культури медіа та спорту Великобританії, Українському католицькому університеті, в команді стратегічних комунікацій Адміністрації президента України.

У Верховній Раді входить до комітету з питань зовнішньої політики і міжпарламентського співробітництва, очолює підкомітет з питань міжпарламентського співробітництва, двосторонніх і багатосторонніх відносин.

Також вона є продюсером фільму "Крим: брудний секрет Росії". Засновниця ініціативи по культурної дипломатії Yellow Blue Strategy, раніше працювала віце-президентом в blockchain-стартапі і координатором Українського кризового медіа-центру.

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...