"Слуга народу" Зеленського пішла у відрив, "Євросолідарність" - друга: Соціологи оприлюдили свіжий рейтинг партій

У разі дострокових виборів до Верховної Ради партію Слуга народу президента Володимира Зеленського готові підтримати 19,1% українців, передають Патріоти України.

За Європейську солідарність Петра Порошенка мають намір проголосувати 13,5% респондентів. Батьківщину Юлії Тимошенко підтримують 11,2% українців. За ОПЗЖ готові голосувати 10,5% респондентів. До першої п'ятірки потрапила і партія Сила і честь Ігоря Смешка – 7,3%. Такі дані опублікувала соціологічна група Рейтинг.

Згідно з результатами дослідження соціологів, яке проводилося в період з 14 по 16 грудня, в рейтингу політичних сил продовжує лідирувати партія президента Володимира Зеленського Слуга народу (19,1%).

Друге місце у Європейської солідарності - партії Петра Порошенка (13,5%). Третьою йде Батьківщина Юлії Тимошенко (11,2%). Опозиційна платформа - за життя набирає 10,5% підтримки. У першій п'ятірці також опинилася Сила і честь Ігоря Смешка – 7,3%.

Також 5% виборчий бар'єр долають партія Дмитра Разумкова Розумна політика – 6,2%, Українська стратегія Гройсмана – 6% і партія Наші Євгена Мураєва – 5,6%.

Які партії потрапляють у Раду

  • Слуга народу – 19,1%
  • Європейська солідарність – 13,5%
  • Батьківщина – 11,2%
  • ОПЗЖ – 10,5%
  • Сила і честь – 7,3%
  • Розумна політика – 6,2%,
  • Українська стратегія Гройсмана – 6%,
  • Наші – 5,6%.

Решта партій до Верховної Ради не потрапляють. Соціологічне опитування було проведено в період з 14 по 16 грудня. У ньому взяли участь 2000 респондентів. Дослідження проводилося методом телефонного інтерв'ю у всіх областях України, крім захоплених АР Криму та окремих районів Донбасу. Похибка не вище 2,2%.

Опитування Центру Соціс

За даними дослідження центру Соціс, що проводилося з 11 по 16 грудня, в новому рейтингу політичних партій лідирує Європейська Солідарність Петра Порошенка, за яку готові проголосувати 12,3% респонденти. Трохи відстає Слуга народу президента Зеленського – 12,2%. У трійці і Батьківщина Юлії Тимошенко - політсилу підтримують 8,3% українців. У Раду потрапляють ОПЗЖ (7,8%) і Розумна політика Дмитра Разумкова (5,5%). Інші партії, згідно з дослідженням, не долають 5% бар'єр.

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...