"Слугу народу" вже відкритим текстом попереджують: Україна може втратити підтримку, якщо ухвалить зміни до закону про НАБУ, - посли G7

Зазвичай західні дипломати країн-спонсорів України свої застереження роблять непублічно. Непублічно, коли їх чують і дослухаються

Посли країн «Великої сімки» (G7) попередили, що впровадження законопроєктів, які можуть порушити незалежність антикорупційних органів України, призведуть до втрати підтримки з боку міжнародної спільноти. Про це йдеться у заяві послів G7 в Twitter, зазначають Патріоти України.

Наголошується, що США, Канада, Франція, Німеччина, Італія, Японія, Велика Британія і Євросоюз підтримують незалежні антикорупційні установи України та «їхню відданість справі боротьби з корупцією на найвищих рівнях».

«Ми підтримуємо те, що український народ вимагав під час Революції Гідності й продовжує вимагати кожен день з того часу. Законодавство, яке б порушувало незалежність цих інституцій, загрожує траєкторії реформ в Україні та підтримці міжнародної спільноти», – йдеться в заяві.

Нагадаємо, нардепи внесли до Верховної Ради законопроєкти №3133 і №3180 про внесення змін у закон про НАБУ, які дозволять звільнити директора бюро Артема Ситника.

Раніше парламентський комітет з питань правоохоронної діяльності рекомендував парламенту ухвалити у першому читанні проєкт закону №3133.

Проте голова місії Міжнародного валютного фонду в Україні попередив Офіс президента, що можливі зміни в законодавство про НАБУ завдадуть шкоди співробітництву України.

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...