"Слуги" аплодували і сміялися: Рада провалила голосування за припинення повноважень Вакарчука

Самого Святослава Вакарчука у сесійній залі не було.​

Вакарчука серед колег з фракції "Голос" не було. Фото: Газета по-українськи.

Верховна Рада провалила постанову про дострокове припинення повноважень народного депутата від "Голос" Святослава Вакарчука, повідомляють Патріоти України із посиланням на українські ЗМІ.

"За" проголосували лише 175 народних депутатів. Зокрема "За" голосували "Європейська солідарність", "Голос", "Батьківщина". Майже не дали голосів ОПЗЖ. "Слуга народу" - лише 97.

Під час голосування в залі лунав шум і вигуки. Після - нардепи з фракції "Слуга народу" аплодували і сміялися. Самого Вакарчука у сесійній залі не було.

Перед цим парламент достроково позбавив повноважень нардепа від "Батьківщина" Ольгу Бєлькову. "За" - 243. Та написала відповідну заяву. Після голосування Белькову обіймали і подарували букет троянд.

Перед голосування нардеп виступила з трибуни. "Для мене було надзвичайною особистою приємністю працювати з кожним із вас. Навіть тоді, коли ми сварилися. Сьогодні прошу проголосувати і підтримати мою заяву і вважати мене політиком запасу", - сказала Бєлькова. Їй аплодували стоячи. Ольга Бєлькова йшла 17-ю у списку "Батьківщина". Працювала у Комітеті з питань фінансів, податкової та митної політики.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...