"Слуги народу" звернулися до СБУ з вимогою встановити, звідки узялися "плівки Гончарука"

Зазначені аудіозаписи мають неабиякий великий резонанс у суспільстві, тому залишити без уваги їхню появу аж ніяк не можна.

Депутати президентської партії "Слуга народу" звернулися до СБУ у зв’язку з оприлюдненням аудіозапису з нібито розмовою прем’єрміністра Олексія Гончарука із заступником голови НБУ Катериною Рожковою та міністром фінансів Оксаною Маркаровою перед зустріччю з президентом Володимиром Зеленським. Про це журналістам у кулуарах парламенту заявила представник Кабінету міністрів у Верховній Раді Олена Шуляк, повідомляють Патріоти України.

"Зазначені аудіозаписи мають неабиякий великий резонанс у суспільстві. Але на сьогодні, станом на зараз, відсутня будь-яка інформація щодо достовірності та цілісності цієї інформації. Ми, група народних депутатів, звернулися до Служби безпеки України сьогодні для того, щоб вони організували всебічне дослідження для того, щоб встановити, по-перше, джерела походження такої інформації, по-друге - цілісність такої інформації, чи немає ознак монтажу чи втручання до звукової інформації", - сказала Шуляк.

За її словами, є три шляхи, як ця інформація може бути отримана, якщо вона є достовірною. "По-перше, вона могла б бути отримана в рамках кримінального розслідування, якого, як ми знаємо, немає. По-друге - в рамках контррозвідувальної діяльності. Про таку діяльність нам невідомо. І третє, найбільш неприємне, така інформація може бути достовірною, якщо вона була отримана незаконним способом при встановленні технічних засобів у приміщенні високопосадовців, де проводяться наради", - пояснила Шуляк.

Джерело: Укрінформ

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині - росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

четвер, 25 квітень 2024, 10:18

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині: росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

Америка ставить питання рубо: Блінкен прибув до Китаю. В портфелі держсекретаря вагомі аргументи, щоб переконати Сі Цзіньпін не допомагати росіянам - ЗМІ

четвер, 25 квітень 2024, 10:14

За інформацією джерел адміністрація США під загрозою санкцій має намір дотиснути Сі Цзіньпіна щодо до умиротворення Росії. КНР дуже потерпає через фінансову кризу, без доброї волі Заходу уникнути економічного краху практично не можливо. Держсекретар СШ...