"Слуги" оббирають Київ: Кличко розповів, чого позбавляє нова влада держави, порізавши бюджет столиці, Ткаченко відреагував

Мер Києва Віталій Кличко заявив про намір Кабінету Міністрів і Верховної Ради України позбавити столицю 3,6 млрд гривень, які столиця планувала спрямувати на важливі інфраструктурні проєкти. Відповідний пост був опублікований у його Facebook. Кличко зазначив, що відповідні кошти мали піти на будівництво метро, мостів, дороги, дитячих садків і шкіл, оновлення інфраструктури, зазначають Патріоти України.

"Все це може стати проєктами, що неможливо буде втілити в життя, якщо Верховна Рада ухвалить запропоновані зміни. Йдеться про вилучення статті 30 фінансового документу, за якою Київ розраховував на ці кошти, оскільки ще у 2015 році долучився до програми МВФ "Механізм розширеного фінансування". Програма передбачала реструктуризацію зовнішнього боргу держави і столиці", – пояснив мер столиці.

"В еквіваленті на гроші, які хочуть забрати в киян, можна, наприклад, побудувати 20 дитячих садочків, або ж більше 10 шкіл. Можна оновити близько 700 км доріг. Чи купити понад 100 нових тролейбусів або трамваїв. Всього цього киян намагаються позбавити! І це при тому, що залишають дискримінаційну норму, за якою в столиці - єдиного міста в Україні - забирають 60 відсотків ПДФО!" – зазначив Кличко.

Відповідь на заяву Кличка незабаром у своєму Facebook опублікував депутат парламентської фракції "Слуга народу" Олександр Ткаченко, порадивши столичній владі більш відповідально ставитися до розподілу коштів.

Він пояснив внесення змін до Держбюджету на 2019 рік необхідністю списання з Києва боргу перед Мінфіном у розмірі 3,6 млрд грн.

"Загалом заборгованість столиці перед державою по зовнішнім кредитам складає близько 351 млн доларів. За попередньої влади Києву погодилися частково списали ці борги (близько 114,4 млн доларів) за умови, що із міського бюджету будуть профінансовані важливі для киян проєкти", – зазначив Ткаченко.

За його словами свої зобов'язання Київ виконав тільки формально, бо витрати на всі роботи були штучно завищені і перетворилися на "ще одну корупційну схему - для "друзів" Кличка - Микитася, Столара, Комарницького та інших".

"Безумовно, для розвитку Києва потрібні кошти, і держава це розуміє. Але спочатку у Києві необхідно подолати корупцію і оптимізувати витрати", – написав нардеп.

"Головна проблема в ефективному і не корупційному використанні грошових ресурсів, що вже є у міста. Тоді столична влада матиме політичне і моральне право звертатися до КМУ стосовно погашення боргу перед державою", – підсумував Ткаченко, опублікувавши графіки видатків та доходів бюджету міста.

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...