"Слуги" так голосно волали: "Тримай злодія!". ВАКС виправдав ексміністра інфраструктури Омеляна

Вищий антикорупційний суд виправдав ексміністра інфраструктури Володимира Омеляна, якого Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує у вчиненні незаконних дій, що призвели до недоотримання державним бюджетом 30,4 млн грн, зазначають Патріоти України.

Суд визнав Омеляна невинним у злочині, а звинувачення недоведеним. Таке рішення 18 жовтня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомив політтехнолог Віктор Уколов у Facebook.

Прокурор САП не погоджується з виправдувальним вироком та оскаржить його у суді апеляційної інстанції.

За версією звинувачення, Омелян у 2017 році видав наказ про зменшення усіх портових зборів на 20%. Водночас, один із цих зборів – адміністративний – є дохідною частиною державного бюджету. Тож змінити його розмір могла лише Верховна Рада, а не міністр.

Міністерство фінансів України виступало проти зменшення усіх портових зборів, з-поміж іншого, наголошуючи на тому, що зменшення саме адміністративного збору призведе до недоотримання доходів в державний бюджет. Про це Мінфін неодноразово інформував міністра інфраструктури. Рішення Омеляна про зменшення портового збору призвело до ненадходження до державного бюджету у 2018 році 30,4 млн грн: з очікуваних 203,5 млн грн отримано 173,1 млн грн. Ці дані підтвердила Держаудитслужба та судова експертиза. Міністерство інфраструктури згодом визнало, що наказ про зменшення зборів не досяг поставленої мети.


Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...

У Пентагоні розповіли про далекобійну зброю, яка "не спрацювала" в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:03

Одне з видів далекобійного озброєння, яке США передали Україні в рамках військової допомоги, виявилося неефективним. Про це повідомив заступник міністра оборони США із закупівель та забезпечення Білл ЛаПланте, повідомляють Патріоти України з посиланням...