Слушний час настав: Україна вимагає від Росії повернути третину закордонного майна СРСР, - Пристайко

Україна вимагає від Російської Федерації повернути хоча б третину закордонного майна колишнього СРСР, яке Москва привласнила після того, як взяла на себе борги Радянського Союзу. Про це йдеться в інтерв'ю посла в Британії Вадима Пристайка для "Суспільного", передають Патріоти України.

За словами дипломата, це дуже давня історія, яка полягає в тому, що Росія взяла на себе всі борги СРСР в обмін на те, що все його закордонне майно відійде РФ.

Україна попередньо погодилася з цим, але не ратифікувала документи і на то були свої причини. Київ вимагав від Москви розкрити інформацію про закордонні активи СРСР та його борги, чого не було зроблено.

"Зараз ми вимагаємо від Росії: ви повинні повернути хоча б третину того, що знаходиться за кордоном. Зокрема, приміщення, які знаходяться в Британії і були незаконно, на нашу думку, зареєстровані на Російську Федерацію", - зазначив Пристайко.

Раніше британське видання The Time писало, що в країні виявили 18 об'єктів нерухомості Російської Федерації, які можуть бути передані Україні.

"Вони просто черв'яки на нашому тілі": Депутат "Єдиної Росії" обізвала безробітних росіян

середа, 1 травень 2024, 23:43

Депутат від партії "Единая Россия" Катерина Собканюк заявила, що безробітні росіяни є "черв'яками". Також вона запропонувала створити в Росії "трудові табори", передають Патріоти України. "Сьогодні в будівельній галузі близько 30% незаповнених місць, в...

На місці влучання спалахнула потужна пожежа: Окупанти знову вдарили по Одесі (фото, відео)

середа, 1 травень 2024, 23:18

Увечері 1 травня російські окупанти знову вдарили по Одесі. Про це повідомили місцеві Telegram-пабліки, передають Патріоти України. У мережі з'явилися фото та відео наслідків. Над містом здійнявся дим. За попередніми даними, окупанти вдарили по складу ...