Служницю Зеленського звинувачують в організації бізнесу по переправі ухилянтів за кордон: Нардепка в суді виправдовується, чому викидала гроші через паркан перед обшуком НАБУ

Народна депутатка Людмила Марченко, яка викидала через паркан гроші, коли до неї приходили з обшуками детективи НАБУ, заявила, що це були заощадження її помічниці Анастасії Колесник. Про це повідомив Центр протидії корупції у четвер, 27 червня.

Марченко підозрюють в отриманні хабаря за сприяння у виїзді чоловіків за кордон через систему Шлях. Наразі її продовжують допитувати у Вищому антикорупційному суді (ВАКС).

Як повідомляє ЦПК, нардепка не визнає провини та говорить, що лише консультувала чоловіків щодо документів, які їм потрібно було оформити для виїзду за кордон.

Також Марченко заявила, що кошти, які вона викидала, принесла на зберігання помічниця. Вона додала, що у її помічниці нібито немає вдома сейфу, дитина дошкільного віку часто дістає гроші з тумбочки й псує їх.

ВІДЕО ДНЯ

За словами нардепки, вона вирішила викинути гроші через шоковий стан після того, як до неї прийшли з обшуками. Вона також стверджує, що у той час мала деякі проблеми зі здоров’ям й пила ліки, що теж могло вплинути на її вчинок.

11 липня 2023 року НАБУ оголосило про підозру чинній нардепці, яка допомагала чоловікам призовного віку потрапити в систему Шлях для перетину кордону. НАБУ також опублікувало відео, на якому нардепка перед приходом правоохоронців намагається викинути хабар через паркан на своєму подвір'ї.

"Ландшафт ускладнює наступальні дії": Командир роти заявив, що ситуація на Харківщині серйозно змінилася

понеділок, 1 липень 2024, 17:30

Триває повномасштабна війна в Україні, і на частині території Харківської області українським воїнам стало легше протистояти російським загарбникам після того, як надійшла нова допомога США, передають Патріоти України. Хоча американська допомога не бул...

Закривав справи боржників: СБУ викрила на корупції керівника Західного управління Мін’юсту

понеділок, 1 липень 2024, 16:56

Служба безпеки викрила на корупції начальника Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, яке є головним органом із державної правової політики у 7 областях на заході України. Він разом з поплічниками отримував хабарі за незаконне закри...