Смерть ворогам! Українська авіація за добу знищила шість колон військової техніки окупантів, - ЗСУ

Українські бомбардувальники та авіація 27 лютого завдали ракетно-бомбових ударів по шести колонах військової техніки російських окупантів, повідомили у Facebook Командування Повітряних сил ЗСУ. У Повітряних Силах розповіли, що окупанти продовжують обстріл майже по всіх напрямках, передають Патріоти України.

«Повітряні Сили протистоять агресору і в небі, і на землі. Героїчно тримає оборону авіаційний гарнізон у Василькові, витримуючи масовані обстріли та атаки ворога. Воїни Повітряних Сил мужньо дають відсіч агресору й у інших містах та військових гарнізонах. За поточну добу бомбардувальна та штурмова авіація завдала ракетно-бомбові удари по шести колонах військової техніки окупантів», — сказано в зведенні станом на 21:00 неділі.

Штурмовики Су-25 атакували та знищили колони техніки ворога в Херсонській та Чернігівській областях, Су-24М — у Київській, Житомирській, Чернігівській та Запорізькій областях. Також підрозділи зенітних ракетних військ збили ворожі гелікоптери Ка-52 та безпілотник Орлан-10. Авіаційний комплекс Bayraktar TB2 завдав удару по колоні ЗРК Бук-М1.

Станом на 18:00 у Генеральному штабі ЗСУ повідомили, що втрати противника в особовому складі – близько 4500 осіб (убитими та пораненими, уточнили в ОП). Знищено та пошкоджено 27 літаків (уточнюється), 25 гелікоптерів, близько 150 танків, понад 700 БТР і БМП, близько 50 гармат, один ЗРК Бук, чотири РСЗВ БМ-21 Град, 60 цистерн з паливом, два безпілотники оперативно-тактичного рівня, два кораблі та катери.

У Генштабі наголосили, що російські війська в Україні застосовують заборонені міжнародним гуманітарним правом методи ведення бойових дій: захоплюють об'єкти соціальної інфраструктури, одягають форму українських військових, поліцейських та представників ДСНС, диверсанти використовують викрадені машини швидкої допомоги та поліцейські машини. Окупанти займають приміщення дитячих таборів і шкіл, артилерія та РСЗВ розгортаються на спортивних майданчиках.

Шукав швидкого заробітку: У Харкові затримали хлопця, який допомагав росіянам готувати наступ та збирав дані про ЗСУ (фото)

четвер, 16 травень 2024, 11:59

В Харкові вдалося викрити та затримати ще одного агента фсб – шукав швидкого заробітку, тому потрапив "до уваги" російських агентів. Хлопець мав збирати дані про місця базування українських захисників та фіксувати геолокацію. Про це повідомляє Служба б...

Найближчі півтора місяця - особливо небезпечні: Комбат виступив з попередженням для мешканців Харкова

четвер, 16 травень 2024, 11:36

Максимальне загострення на фронті, зокрема в Харківській області, триватиме близько півтора місяця, коли росіяни матимуть "вікно можливостей", поки до України йтиме необхідна допомога від США. Таку думку висловив командир батальйону ударних безпілотних...