Смешко зробив жорстку заяву по Порошенкові

Соціологи стверджують, що підтримати когось з двох кандидатів у другому турі означає для рейтингових кандидатів першого туру ризик розпрощатися зі своїм електоратом на осінніх виборах до ВР.
Ігор Смешко. Фото: Depo.ua.

Екс-кандидат у президенти і екс-голова СБУ Ігор Смешко заявив, що він і його політсила "Сила і честь" не будуть підтримувати діючого президента Петра Порошенка у другому турі виборів. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

"Діючу політичну владу в особі Петра Порошенка ми не підтримували і не збираємося підтримувати і у другому турі виборів президента. Вважаємо, що Петро Порошенко, який не виправдав надії мільйонів українців і зганьбив ідеали Майдану, має піти в історію. На жаль, не героєм", - написав він.

"Щодо численних запитань "як ви тепер розпорядитеся своєю електоральною підтримкою?". Відповідаю: Україною і моїми Співвітчизниками, виборцями і потенційними прихильниками ніколи не торгував і торгувати не буду. Жодних посад в уряді не шукав і не шукаю, ніяких перемовин на ці теми ні з ким не веду", - додав Смешко.

Він також висловився щодо кандидата Володимира Зеленського. "Відверто відповідаю: знаю лише талановитого актора Зеленського. Маю людську симпатію до його таланту. Політика, державника, фахівця в системних державних органах управління Зеленського не знаю. Тому ще раз нагадую старе добре англійське правило голосування при демократії: "На перших виборах голосуй серцем і розумом, а на вирішальному етапі виборів – по обставинах. За найменше зло проти вашої батьківщині і вашої сім'ї", - написав він.

Смешко також додав, що його партія буде йти на вибори у парламент. "По-друге, майже один мільйон двісті тисяч виборців (більше 6% загального числа голосів), які проголосували за нашу програму – це реальна основа для першої політичної партії, заснованої на ідеології консервативної демократії, яка неодмінно увійде у Верховну Раду на наступних парламентських виборах", - написав він.

Є важливий момент: Командир пояснив, чим замінити демобілізацію в Україні, і чому вона не потрібна до завершення війни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" полковник Павло Паліса виступив проти демобілізації до кінця війни. Військовий вважає, що набагато важливіше отримати можливість частіше проводити ротації для відновлення боєздатності підрозділі...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....