"Смішно звинувачувати нас у расизмі": У Польщі пояснили, чому затримали охорону президента ПАР

Охоронці південноафриканського президента Сиріла Рамафоси, який вчора відвідав Україну, намагалися без дозволу провезти зброю, тому їх затримала служба безпеки аеропорту імені Шопена у Варшаві. Про це повідомило Міністерство закордонних справ Польщі на своїй сторінці, передають Патріоти України.

"На борту літака перебували небезпечні вантажі, на ввезення яких представники ПАР не мали дозволу. Крім того, на борту літака були особи, про присутність яких польська сторона не була заздалегідь повідомлена", - йдеться у повідомленні.

У Прикордонній службі Польщі також підтвердили, що південноафриканська делегація везла з собою зброю, на яку не мала дозволу. "Члени делегації мали при собі зброю, не маючи дозволу на її ввезення, але їм дозволили залишити літак самостійно. Пасажири прийняли рішення залишитися на борту до моменту продовження рейсу", - йдеться у повідомленні.

Також цю ситуацію прокоментував уповноважений уряду з безпеки інформаційного простору Польщі Станіслав Жарін. Він назвав безглуздими звинувачення південноафриканської сторони у расизмі через цей інцидент. "Такі коментарі є не тільки оманливими та безпідставними, але й смішними. Якби у делегації були всі дозволи, не було б проблем. Що стосується безпеки, то вирішальне значення мають процедури, які мають бути очевидними та зрозумілими кожному", - написав Жарін у Твіттер.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...