Смолія фактично звинуватили в брехні: Офіс Зеленського в коментарі американському виданню заперечує тиск на екс-голову НБУ з боку Банкової та Коломойського

Офісі президента України в коментарі американському виданню Washington Post заявив, що були здивовані рішенням Якова Смолія піти у відставку з посади голови НБУ та підкреслили, що президент Володимир Зеленський підтримує незалежність Нацбанку, що суперечить заяві ексголови Нацбанку про пряму вимогу Зеленського, зазначають Патріоти України.

"Відставка Смолія стала несподіванкою для Офісу президента. Ніхто не очікував і не вимагав його заміни. Офіс Президента не може змусити людину залишитися на посаді, якщо він або вона цього не хоче", - відповіли в ОП.
Водночас, відповідаючи на питання про зацікавленість олігарха Ігоря Коломойського, який довгий час прагнув відставки Смолія, в Офісі президента запевнили, що олігарх не має впливу на держустанови.
"Божевільня викликає Гонтарєву", - у свою чергу прокоментував Коломойський питання WP про його зв’язок з переслідуванням ексголови НБУ Валерії Гонтаревої.
Нагадуємо:
3 липня Верховна Рада схвалила звільнення голови Національного банку Якова Смолія за власним бажанням через "політичний тиск". Голова фінкомітету Ради Гетманцев заявив, що критикуючи Національний банк, комітет не збирався звільняти голову НБУ Якова Смолія, його відставка стала несподіваною.
1 липня голова Смолій написав та подав на ім’я президента Володимира Зеленського заяву про відставку через "систематичний політичний тиск".
Смолій серед механізмів політичного тиску на НБУ назвав проплачені мітинги, тиск через суди, інформаційні атаки та необгрунтовані політичні оцінки.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...