Снайпер "ЛНР" отримав 11 років тюрми

Соснівський районний суд Черкас заочно визнав винним кулеметника і снайпера механізованої бригади «Призрак» «ЛНР» Олега Фурмана в участі в терористичній організації і призначив 11 років тюрми. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на вирок від 3 листопада.

За даними досудового розслідування, у серпні 2014 року обвинувачений приєднався до лав механізованої бригади «Призрак», яка у березні 2015 року була реформована у четвертий батальйон територіальної оборони «ЛНР». У цьому підрозділі бойовик, використовуючи позивний «Чапай» і обіймаючи в різний час посади кулеметника і снайпера, брав участь у бойових діях проти військовослужбовців Збройних Сил України; проводив навчання молодих бійців -терористів, охороняв військові об`єкти та штаб у Перевальську Луганської області.

26 серпня 2014 року терориста Фурмана захопили у полон українські солдати поблизу населеного пункту Адріанопіль Луганської області. Проте 21 вересня 2014 року обвинуваченого обміняли на полонених військовослужбовців Збройних Сил. Після обміну бойовик повернувся до четвертого батальйону територіальної оборони «ЛНР», де продовжує «службу».

«Державним обвинуваченням було доведено, що Олег Фурман усвідомлював, що «ЛНР» «ДНР» та інші незаконні збройні формування, діють на території України саме як терористичні організації, вчиняють терористичні акти, захоплення будівель органів державної влади та місцевого самоврядування, вбивства людей, вибухи, підпали та інші дії, які створюють небезпеку для життя та здоров`я людей, а також чинять збройний опір та перешкоджають виконанню службових обов`язків співробітниками правоохоронних органів України й військовослужбовцями Збройних Сил України», – сказано у вироку.

Була задумана як ядерна ракета: У Defence Express розповіли, для яких атак насправді створена "Циркон"

четвер, 2 травень 2024, 18:57

Російська ракета "Циркон", найімовірніше, не є протикорабельною, як про це заявляв Путін, а насправді вона створювалася як ядерна ракета середньої дальності для запуску із землі. Таке припущення озвучили аналітики Defence Express, передають Патріоти Ук...

"Бавовна" на військовому аеродрому РФ в Джанкої: У мережі показали супутникові знімки наслідків ударів

четвер, 2 травень 2024, 18:44

У ході нічної атаки 30 квітня по території аеродрому окупантів у Джанкої було знищено російську техніку ППО, про що свідчать відповідні супутникові знімки, передають Патріоти України. "Супутник Planet Labs зафіксував пошкодження військової техніки на а...