Снаряд прилетів прямо в підвал: На Херсонщині росіяни вбили вчительку французької мови

На Херсонщині під час обстрілу російськими військами селища Нововоронцовка загинула вчителька французької мови місцевої школи. Жінка була в підвалі, коли снаряд прилетів просто туди. Жителі селища кажуть, що селище обстрілюють щодня, і тут багато загиблих та поранених, передають Патріоти України.

59-річна вчителька французької мови Нововоронцовської школи №1 Раїса Жовтоног загинула 10 серпня. Коли росіяни почали обстрілювати селище, вона спустилася до підвалу свого будинку. Проте ворожий снаряд влучив просто в укриття. Вчительку засипало. Як розповів депутат місцевої ради Дмитро Бурлай, мешканці одразу почали розбирати завал, але врятувати вчительку не вдалося, вона загинула.

У селищі багато хто знав Раїсу Петрівну, вона багато років пропрацювала в школі, була педагогом-організатором, викладала французьку.

"Вона була нашим класним керівником. Я пам'ятаю, що вона завжди була спокійною. Звичайно, могла прикрикнути на тих, хто сильно розійшовся. Але вона була доброю, чуйною", – розповідає випускник школи Євген.

"Росіяни вбили мого класного керівника. Раїса Петрівна вчила нас любити людей, любити рідний край, завжди намагалася зробити на один крок більше, вивчити на один вірш більше, встигнути на одну справу більше. З нею ми ставили свої перші сценки, писали перші сценарії, організовували перші вечори, дискотеки, ходили в перші походи, їздили на помідори... З нею можна було поговорити про все на світі... Вона знала про наше перше кохання, вміла підібрати слова для знеболювання наших серцевих ран. Вона була Другом. Вона відкрила для нас світ французької мови", – написала про неї у Facebook програмна директорка ТК Перший Західний Юлія Грабова.

На жаль, школа №1, у якій працювала Раїса Петрівна, також зруйнована російськими військами."Раїса Петрівна була першою людиною, яка відкрила для мене французьку мову. Вона була для мене людиною, яка прищепила любов до цієї мови. Знаєте, є педагоги, які просто змушують заучувати слова, тексти іноземною мовою, в результаті учень самої мови не знає. А ось вона вміла піднести свій предмет так, що тобі хотілося все більше і більше знати, щоб читати французькі вірші, книги, пресу. Завдяки їй я вступила до вишу іноземних мов", – згадує про неї її колишня учениця Вікторія.

У школі розповідають, що Раїса Жовтоног багато років працювала викладачем. Її знали та цінували батьки учнів. Її називають неординарним та яскравим педагогом, до якого завжди можна було звернутися по допомогу та пораду по роботі. Та й просто поділитись життєвими проблемами. Вона вміла вислухати та допомогти.

Якийсь час вона працювала у Хрещенівській школі на Херсонщині. Там її також пам'ятають. Говорять, що вона була дуже креативним класним керівником. Вона могла знайти підхід до учнів і давала добрі поради батькам щодо виховання дітей. Організовувала сімейні вечори та походи. Колеги кажуть, що вона добре співала.

Місцеві жителі розповідають, що вчителька є далеко не першою жертвою російських обстрілів. "У нас тут сіра зона та обстріли йдуть постійно. Нещодавно у ще однієї вчительки загинув чоловік. Вона встигла сховатись у підвал, а чоловік не добіг", – розповідає місцевий житель Андрій.

За його словами, частина мешканців селища вже виїхала звідси. Інші не можуть через господарство. "Люди тримають по три-п'ять корів, свиней. Куди їх подіти? У нас по селищі і так ходять безпритульні корови, їхні господарі поїхали, тварин відв'язали. Вони ночами так плачуть, що спати неможливо, адже їх ніхто не доїть. По березі моря бігають поросята. Поки що є трава, тепло, а що буде ближче до зими, уявляєте?" – бідкається Андрій. У Раїси Жовтоног залишилася доросла дочка Олександра.

Джерело: Обозреватель

Недоімперії женуть з Південного Кавказу: Кремль вимушено підтвердив факт виведення своїх "миротворців" з Нагірного Карабаху

четвер, 18 квітень 2024, 2:35

Баку та Анкара не залишили Москві вибору. Спікери Кремля дуже неохоче коментують подію, що б'є по імперській гордині. Росія дійсно виводить свої "миротворчі сили" із території Нагірного Карабаху, яка повернулась під контроль Азербайджану. Про це сказав...

Нема кому працювати: У РФ до роботи на підприємствах оборонного комплексу збираються залучити школярів

четвер, 18 квітень 2024, 0:55

У Татарстані (автономна республіка у складі РФ) вирішили залучити підлітків віком від 14 до 18 років до роботи на підприємствах оборонно-промислового комплексу. Парламент підготував програму, згідно з якою їм дозволять працювати на заводах у вільний ві...